bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,003.54 3.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.00 3.76%
bnb
BNB (BNB) $ 533.93 4.17%
solana
Solana (SOL) $ 131.22 1.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589699 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.330457 3.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.09967 5.54%

Bitcoin’i bekleyen tehlike: Balinalar iştahlı değil!

bitcoin balina veri

Zincir üstü veri sağlayıcısı CryptoQuant’ın yayınladığı haftalık rapora göre Bitcoin’de (BTC) düşüş gerçekleşebilir. Balina aktivitesini irdeleyen CryptoQuant, büyük oyuncuların toplam varlıklarındaki büyümenin yavaşladığını belirtti.

BTC balinalarının azalan iştahının düşüş sinyali olduğunu belirten CryptoQuant analistleri, şunları söyledi:

“Tarihsel olarak, balina varlıklarında aylık yüzde 3’ün üzerinde bir büyüme oranı, potansiyel bir BTC yükselişiyle ilişkilendirilmiştir. Şu anda durum böyle değildir”

CryptoQuant’ın Bitcoin raporu korkuttu

CryptoQuant’ın hazırladığı bir rapora göre, Bitcoin (BTC) balinalarının toplam varlıklarındaki büyüme yavaşladı. Mart ayında aylık yüzde 6’lık büyüme oranına sahip olan balina cüzdanları, son günlerde aylık yüzde 1 seviyesine geriledi.

Görünür talep adı verilen ölçütlerden birisine odaklanan rapor, günlük üretilen BTC miktarı ile bir yıldan uzun süredir hareket etmeyen BTC sayısındaki günlük değişim arasındaki farkı ele alıyor.

CryptoQuant analistleri balina iştahındaki değişimi şu şekilde yorumladı:

“BTC’deki görünür talep, dijital varlığın 70 bin dolardan işlem gördüğü nisan başından bu yana önemli ölçüde yavaşladı. Talep, Ocak 2021’deki 496 bin BTC’lik 30 günlük büyümeden sonra 25 binlik mevcut negatif büyümeye geriledi.”

Her ne kadar balinalar varlıklarını artırmasa da satış yapmaktan kaçınıyor. IntoTheBlock’un zincir üstü verilerine göre, BTC yatırımcılarının yüzde 80’inden fazlası kâr elde etti. Diğer taraftan Bitcoin’in günlük aktif adres sayısı yüzde 0,47’lik düşüş ile 699 bine geriledi.

BTC, son bir ayda yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti. BTC’de balina talebinin azalmasıyla birlikte gerçekleşen düşüş dikkat çekti.

.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala