Bitcoin’in yükselişi Wall Street’i gölgede bıraktı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin son ayların en güçlü kapanışına geçtiğimiz gün imza attı. Hafta genelinde yüzde 9 artış gösteren BTC an itibarıyla 68 bin 300 dolar civarında işlem görüyor.

Ethereum ise bu dönemde yüzde 8,3’lük bir yükselişle dikkat çekerken, Solana yüzde 7,2 değer kazandı. Kripto piyasalarındaki bu ivme geleneksel borsaların performansını gölgede bıraktı; zira S&P 500 ve Nasdaq endeksleri son beş işlem günündn yüzde 1’in altında artış kaydetti.

CNBC’nin haberine göre, Dow ve S&P 500 altı hafta üst üste pozitif seyir göstererek 2024 yılının en uzun süreli haftalık yükselişini yakaladı. Bitcoin’in Cuma günkü güçlü performansı ise kriptoya bağlı hisse senetleri ve borsa yatırım fonları üzerinde olumlu etki yarattı.

Kripto hisseleri yükselişte

Madencilik sektöründen Hive Digital (HIVE) ve Hut 8 (HUT) hisseleri gün içerisinde yaklaşık yüzde 15 yükselişle öne çıktı. Bunun yanında CleanSpark (CLSK), Riot Platforms (RIOT) ve Bitfarms (BITF) gibi diğer önde gelen şirketler de yüzde 7 ila 10 arasında değer kazandı. Coinbase (COIN) hisseleri yaklaşık yüzde 8 artarken, Bitcoin yatırımlarıyla bilinen MicroStrategy’nin (MSTR) hisseleri yüzde 11’in üzerinde artış yaşadı.

Coinglass verilerine göre son 24 saat içinde merkezi borsalardaki toplam tasfiye miktarı 168 milyon dolar olarak kaydedildi. Bitcoin, bu tasfiyelerin 30 milyon dolarlık kısmını oluşturdu.

bitcoin ether tasfiye

Özellikle haftanın başında Bitcoin’in 68 bin dolara çıkışı tasfiyeleri tetikledi.

ABD’de bilanço sezonu başladı

JPMorgan ve Morgan Stanley gibi finans devleri, son iki haftada üçüncü çeyrek kazanç sezonunu başlatarak birçok sektörde beklentileri aştı. BlackRock CEO’su Larry Fink, şirketin 11 Ekim’deki üçüncü çeyrek bilanço toplantısında Bitcoin’e dair olumlu mesajlar verdi:

“Dijital varlıkların kullanımının küresel ölçekte daha yaygın hale geleceğine inanıyoruz.”

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’si (IBIT), Perşembe günü kapanışı itibarıyla hafta boyunca 1,07 milyar doların üzerinde net giriş sağlayarak, Mart ayından bu yana en yüksek haftalık girişini kaydetti.

Öte yandan Coinbase, MicroStrategy ve Riot Platforms gibi şirketlerin 30 Ekim’de açıklayacağı bilançolar, kripto sektörünün önümüzdeki haftalardaki performansına dair ipuçları verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

100 milyonluk hayalet kasaba: Solana

Blokzincir kuruluşu Artemis Terminal’e göre, Solana blokzincirinde 100 milyona yakın aktif adres olsa da çoğunun içi boş. Zincir üstü metrikler, Solana blokzincirinde bot işlemlerin arttığını ve blokzincirin söz konusu işlemlerle büyüme kaydettiğini gösterdi. Solana yapay bir şekilde büyüyor Solana’nın aylık aktif adres sayısı 100 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Popüler blokzincir 2024’ün ...

Bağlantıyı kopyala