bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 53,844.43 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,260.12 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 490.96 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 126.59 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523493 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.322892 3.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094712 3.18%

BitConnect Kurucusu ABD’den Sonra Hindistan’da da Aranıyor

Yatırımcılarını sahte bir yazılım ile kandırarak Ponzi dolandırıcılığı gerçekleştiren BitConnect, birçok yatırımcıyı mağdur etmişti. Yaptığı dolandırıcılık sonrası kayıplara karışan BitConnect kurucusu Satihs Kumbhani‘nin Hindistan’da bir yatırımcının kayıp Bitcoin’leri hakkında şikayette bulunması sonrası arananlar listesine eklendi.

BitConnect Kurucusu ABD'den Sonra Hindistan'da da Aranıyor

BitConnect Kurucusu Hindistan’da Aranıyor

Kripto topluluğu tarafından BitConnect Guy olarak tanınan Carlos Matos’un yaptığı ilginç sunumlar ile sık sık gündeme gelen ve yatırımcılarına yüksek getiri vadeden BitConnect, kripto tarihinin en dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı. Arkasında birçok mağdur yatırımcıyı bırakan Ponzi ve kurucusu Satihs Kumbhani, ABD’de aranmaya devam ederken bir haber de Hindistan’dan geldi.

CoinDesk’in haberine göre bir Hint polis, kendisine gelen İlk Bilgi Raporu (FIR) şikayeti alması ve yerel bir avukatın birden fazla kripto para birimi yatırım platformu aracılığıyla 420 milyon Rs (5.2 milyon dolar) değerinde 220 Bitcoin‘e (BTC) yakın kaybettiğini söylemesinin ardından harekete geçti.

Kimliği açıklanmayan avukat, Kumbhani ve diğer altı kişinin adını verirken, 2016 ve 2021 yılları arasında platformlara yeniden yatırım yapmak için yaptığı 54 Bitcoin’lik orijinal yatırımından ve 166 Bitcoin’in getirisinden daha dolandırıldığını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala