bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,197.32 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.68 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 504.15 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 139.09 0.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.433492 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.36303 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.109036 1.07%

Bitwise CIO’sundan Bitcoin ETF’lerine övgü: Büyük başarı!

btc-spot-etf

Bu hafta ABD’li finans kuruluşlarının SEC’e ilettiği belgeler, bir çok banka ve yatırım şirketinin spot Bitcoin ETF’lerini satın aldığını ortaya koydu. Bitwise CIO’su Matt Hougan, verdiği demeçte BTC borsa yatırım fonlarının başarısına vurgu yaparken sektörün gözünden bazı noktaların kaçtığını vurguladı.

Hougan’a göre, 563 profesyonel yatırım firması, Bitcoin ETF’lerine toplam 3,5 milyar dolar yatırım yaptı. Bu sayının 700’e ve yönetim altındaki varlıkların 5 milyar dolara yaklaşacağına dair tahminler mevcut.

Hougan’ın öngörüleri ile veriler uyuşuyor. K33 Research’ün son raporuna göre, 900’den fazla yatırım firması spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yaptı.

k33 bitcoin etf

K33 Research’ten kıdemli analist Ventle Lunde, 16 Mayıs’taki X paylaşımında bu tabloyu paylaştı:

13F raporlarına göre, 31 Mart itibarıyla 937 profesyonel yatırım firması ABD spot ETF’lerine yatırım yapmışken, altın ETF’lerine ilk çeyrekte sadece 95 firma yatırım yaptı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın yorumuna göre, kurumsal yatırımcılar en büyük ETF’lere yönelerek fonların varlıklarını önemli ölçüde artırıyor. Bu kapsamda, BlackRock’ın IBIT ETF’sinin 400’den fazla kurumsal yatırımcısı olduğu görülüyor.

bloomberg btc etf

Matt Hougan, bu durumun büyük bir başarı olduğu görüşünde:

“Bu kesinlikle çok büyük bir olay. Bitcoin’e yatırımı düşünen tek kişi olup olmadığını merak eden herhangi bir mali danışman, aile ofisi veya kurum için cevap açık: Yalnız değiller.”

Ancak yönetici, 50 milyar dolardan fazla yönetilen varlık (AUM) ile profesyonel yatırımcıların toplam yatırımın sadece %7-10’una sahip olduğunu ve K33 Araştırma verilerinin bu payı %18 olarak ortaya koyduğunu belirtti.

Bitcoin ETF’leri sadece bireysellere mi odaklı?

Hougan, spot Bitcoin ETF’lerinin medyada “bireysel yatırımcı odaklı” olarak lanse edilmesinin, yükseliş trendi beklentilerini göz ardında bıraktığını düşünüyor. Bitwise yöneticisine göre kurumsal yatırımcılardan da ilgi büyük.

Hougan, son günlerde kurumların açıkladığı BTC ETF yatırımılarının sadece başlangıç olduğu görüşünde.

Hougan, Hightower Advisors örneğini vererek, bu şirketin mevcut spot Bitcoin ETF yatırımının varlıklarının yalnızca yüzde 0,05’ini oluşturduğunu belirtti. Bitwise yöneticisi, bu oranın yüzde 1’e ulaştığı takdirde tek şirketten 1,2 milyar dolar ek yatırım geleceğini paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala