bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,379.84 4.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.62 6.66%
bnb
BNB (BNB) $ 484.30 7.83%
solana
Solana (SOL) $ 129.87 2.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.416516 7.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.346477 11.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099517 10.33%

Bitwise hareketlendi, spot Ethereum ETF’ler geliyor mu?

eth ether ethereum etf

Varlık yönetim şirketi Bitwise, spot Ethereum ETF’ini listelemek amacıyla S-1 değişikliğine gitti. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, merakla beklenen lansman tarihi hakkında konuştu.

Kripto para piyasasının gözü kulağı spot Ethereum ETF’lerde. ABD’li düzenleyici kurum SEC tarafından onaylanan spot Ethereum ETF’ler henüz piyasaya sürülmedi. Düşüş trendinde olan kripto para birimlerinin ETH ETF lansmanı ile birlikte tekrar canlanacağı düşünülüyor.

SEC Başkanı Gary Gensler, spot ETH ETF’lerine nihai onayları (lansman izni) 2024 yazında verebileceğini söyledi. Bazı analistler, bu onayların temmuz ayında gelebileceğini öne sürdü.

Spot ETH ETF başvurusunda bulunan Bitwise’ın son hareketi ise Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın dikkatini çekti. Balchunas, lansmanın ne zaman gerçekleşebileceği konusunda yorum yaptı.

Spot Ethereum ETF’ler için bekleyiş sürüyor

Bitwise, 3 Temmuz tarihinde SEC’ye yaptığı başvuruda, 500 milyon dolara kadar altı aylık bir ücret feragatini de içeren Form S-1 kayıt beyanını güncelledi.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre, Bitwise’ın değiştirilmiş S-1 başvurusunu 8 Temmuz’daki son başvuru tarihinden önce sunmasının altında bir sebep yatıyor. Balchunas, spot ETH ETF’lerin ABD’deki Bağımsızlık Günü tatilinden sonra işlem görmeye başlayabileceğini öne sürdü.

ETF analisti, spot ETH ETF’ler için nihai onaylara yeşil ışık yaktı. Balchunas, tüm göstergelerin ETF’lerin bu ay işleme başlayacağını işaret ettiğini belirtti.

ETF’lerin temmuz itibariyle işleme başlayacağını düşünen tek isim Balchunas değil. Galaxy Digital de temmuz ayında olası bir ETF hareketliliğinin yaşanabileceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala