bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

BlackRock CEO’su: “Yanılmışım, Bitcoin dijital altındır”

blackrock fink kripto

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti. Spot Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock, 10,6 trilyon dolarlık varlığıyla en büyük hedge fonu konumunda.

Fink, CNBC’den Jim Cramer’a verdiği demeçte, daha önce Bitcoin’in bir finansal araç olup olmadığı konusunda şüpheci olduğunu açıkladı. BlackRock CEO’su, Bitcoin hakkında yanıldığını ve Bitcoin’in bir dijital altın olduğunu söyledi.

Diğer taraftan BlackRock, spot BTC ETF alanındaki büyümesiyle ve yönetimi altındaki varlığıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

BlackRock, Bitcoin için emin adımlarla ilerliyor

BlackRock CEO’su Larry Fink, yeni ortaya çıkmış varlığı incelerken şüpheci ve gururlu davrandığını belirtti. Fink, “Bu, belki de korelasyonsuz getiri elde etmenizi sağlayan meşru bir finansal araçtır. Yine de daha çok korktuğunuzda yatırım yapabileceğiniz bir araç olduğuna inanıyorum. Ülkelerin aşırı açıklar vererek para birimlerinin değerini düşürdüğüne inandığınızda ve bazı ülkeler bunu yapıyorsa bu bir araçtır.” dedi.

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i IBIT, 15 Temmuz tarihinde 117,25 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi. IBIT, 20,22 milyar dolar BTC barındırıyor. IBIT, en fazla BTC’ye sahip spot BTC ETF’i olarak öne çıkıyor. Rakibi Grayscale (GBTC), 17,32 milyar dolarlık BTC’ye sahip.

Varlık yöneticisi, toplam 10,6 trilyon dolarlık varlığı yönetiyor. Bu miktar ile en büyük hedge fonu haline gelen BlackRock, gerçek dünya varlıkları (RWA) alanında da çalışmalarını sürdürüyor.

Yakın zamanda kripto para çıkaracak olan Securitize, BlackRock’ın RWA partnerleri arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala