bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,126.18 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,624.00 0.39%
bnb
BNB (BNB) $ 601.17 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 150.31 2.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588048 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385029 6.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10959 1.88%

BlackRock yöneticisi Bitcoin tartışmasına el attı: Riskli değil!

blackrock bitcoin etf

BlackRock’ın dijital varlıklar bölümü başkanı Robbie Mitchnick, Bitcoin’in “riskli” olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu belirtti. 24 Eylül’de Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda, kripto para sektöründeki olayların bazı açılardan kendi kendine zarar verdiğini ifade etti.

Mitchnick, bazı araştırma yayınlarının Bitcoin’in riskli bir varlık olduğu yönündeki görüşleri desteklediğini, bu nedenle Bitcoin’in hisse senetleri gibi değerlendirilmesine yol açtığını vurguladı. Ancak, kendisi Bitcoin’in aslında riskten uzak bir varlık olarak değerlendirilebileceğini savunuyor.

“Bitcoin, ülkelere özgü veya karşı taraf riski olmayan bir varlıktır.”

Mitchnick, Bitcoin’in uzun vadeli hareket eden dinamiklerinin hisse senetleri ve diğer riskli varlıklardan oldukça farklı olduğunu ve hatta bazı durumlarda bu dinamiklerin tersine dönebildiğini belirtti. BlackRock yakın zamanda yayımladığı teknik incelemede, Bitcoin’i “eşsiz bir portföy çeşitlendirme aracı” olarak tanımladı ve parasal ile jeopolitik risklere karşı koruma sağlama potansiyelini ön plana çıkardı.

“Bitcoin, gelişmekte olan küresel bir para birimi”

Mitchnick, Bitcoin’i gelişmekte olan bir küresel para birimi olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu varlığın kıt, merkeziyetsiz ve ülkelere özgü risklerden bağımsız olduğunu ifade etti. Bu tanımlamaların, yatırımcıların Bitcoin’i riskli bir varlık olarak algılamasına neden olduğunu düşündüğünü ekledi.

Genelde “riskli” varlıklar, teknoloji hisseleri ve belirli emtialar gibi ekonomik şartlar altında yüksek getiri potansiyeli taşıyan varlıkları tanımlar. Buna karşın, “riskten uzak” varlıklar altın, gümüş, devlet tahvilleri ve ABD doları gibi, piyasa belirsizlikleri arttığında veya ekonomik duraklama dönemlerinde daha iyi performans gösteren yatırım araçlarıdır.

Mitchnick, Bitcoin’in değerini etkileyen olayların yılda sadece birkaç kez meydana geldiğini sözlerine ekledi. BlackRock günümüzde iShares Bitcoin Trust (IBIT) adı altında bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu sunarken yatırımcılara düzenlenmiş bir platform aracılığıyla doğrudan Bitcoin yatırımı yapma imkanı tanıyor.

BTC fiyatında beklentiler ne yönde?

Bitcoin’in geleceği üzerine tartışmalar sürerken kripto analisti PlanB’nin öne sürdüğü bir senaryoda Bitcoin’in 2025 yılına kadar 1 milyon dolar seviyesine ulaşabilir. PlanB, Trump’ın Kasım ayında seçimleri kazanarak kripto para sektöründeki sıkıntıları sona erdireceğini ve Bitcoin’i 100 bin dolara çıkaracağını iddia etti.

Analist, bu teorinin yanı sıra, 2025 yılının Ocak ayında kripto şirketlerinin ABD’ye geri dönerek Bitcoin’in değerini 200.000 dolara çıkaracağını öngördü. PlanB, Trump’ın Nisan ayında bir Bitcoin rezervi oluşturmak için harekete geçmesinin ardından BTC fiyatının 400 bin dolara yükseleceğini, ardından da yıl sonuna doğru 1 milyon dolara ulaşacağını tahmin etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala