bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,192.86 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,515.88 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 532.33 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 139.27 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.564498 1.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356582 1.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10032 0.09%

BlackRock yöneticisi kripto ETF’lerine kapıları kapattı

blackrock bitcoin ether kripto

BlackRock’ın dijital varlıklar başkanı Robert Mitchnick, Bitcoin konferansında konuşma yaptı. Mitchnick, BlackRock müşterilerinin Bitcoin ve Ether dışındaki kripto paralara çok az ilgi gösterdiğini belirtti.

Mitchnick’e göre, müşteriler Bitcoin ve Ether’i kripto portföylerinde tamamlayıcı olarak görüyor. BlackRock yöneticisi, iki temel varlık dışında herhangi bir kripto ETF’ini öngörmüyor.

BlackRock yöneticisinden ETF yorumu

ABD başkan adayı Donald Trump’ın da konuşmacı olacağı Bitcoin konferansı tüm heyecanıyla devam ediyor. Konferansa BlackRock’ın dijital varlıklar başkanı Robert Mitchnick de katıldı. Mitchnick, önemli açıklamalarda bulundu.

Stratejiden İnovasyona başlıklı bir panelde konuşan Mitchnick, “Bugün müşteri tabanımızın ilgisinin ezici bir çoğunlukla önce Bitcoin’e (BTC), sonra da biraz Ether’e (ETH) olduğunu söyleyebilirim… Bugün bu ikisinin ötesinde çok az ilgi var.” şeklinde yorum yaptı.

Mitchnick, yatırımcıların sonunda kripto varlıklarının yaklaşık yüzde 20’sini ETH’ye geri kalanını ise BTC’ye ayırmasını beklediğini dile getirdi.

Yatırım yönetim şirketi BlackRock, spot Bitcoin ETF’lere damga vurdu. BlackRock’ın IBIT’i, en büyük Bitcoin fonu oldu. Şirket, Bitcoin’deki başarısından sonra gözünü Ether’e çevirdi. ABD’de işlem gören spot Ethereum ETF’lerden birisine sahip olan BlackRock, net para girişlerini sürdürüyor.

Tüm varlık yöneticileri benzer bir fikre sahip değil. Franklin Templeton, Solana ETF’i de dahil olmak üzere daha fazla kripto ETF’inin piyasaya sürülebileceği konusunda iyimser davranıyor.

Franklin Templeton, 23 Temmuz’da yayımladığı bir X gönderisinde, “Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra, kripto alanını ileriye götüreceğine inandığımız başka heyecan verici ve büyük gelişmeler de var.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala