Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Brezilya, Kripto Piyasası Üzerinde Daha Geniş Bir Gözetim İstiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Birçok ülke kripto para piyasasıyla ilgili yeni düzenlemelerin getirilmesini istiyor ve bu konu üzerine çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Tayland ülkedeki kripto şirketlerinin reklamlarına ilişkin kuralları sıkılaştırdığını açıklamıştı. Bu kez Brezilya’nın SEC’i kripto piyasası üzerine daha geniş bir gözetimin olmasını istediğini belirtti.

Brezilya’nın SEC’i Kripto Düzenleyici Çerçevesini Değiştirmeyi Planlıyor

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkenin kripto para birimi düzenleyici çerçevesine değişiklikler getirmeyi planlıyor. Ayrıca Brezilya’nın SEC’i kripto piyasasının daha geniş bir gözetimde olmasını istiyor.

brezilya kripto piyasasi uzerinde daha genis bir gozetim istiyor

Brezilya‘nın düzenleyici kurumu kripto ile ilgili bazı endişelerini dile getirdi. Brezilya’nın SEC’i, herhangi bir düzenleyici boşluğun kapsanmasını sağlamak için ülkedeki kripto para birimi düzenlemelerinin yasal çerçevesini değiştirmek istediğini belirtti. Öte yandan, Brezilya yasama organları da kripto alanı için düzenlemeler oluşturmaya çalışıyor.

Brezilya Senatosu bu yıl Nisan ayında bir yasa tasarısının son halini onayladı. Bu yasa tasarısı üzerindeki son düzenlemelerin tamamlanmasının ardından, yasalaşması için cumhurbaşkanına gönderileceği aktarıldı.

Ancak oluşturulan söz konusu yasa tasarısı birçok alanda yetersiz kalıyor. SEC, sanal varlıkları net bir şekilde tanımlamak için tasarının iyileştirilmesini istiyor. 

Bununla birlikte bazı yasama organları, bunun yasal belirsizliğe yol açabileceğini söyleyerek, SEC’in önerilerini dikkate almak için yeni bir yasa tasarısının getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yazar: Esra Bayram

Blokzincirlerde kan kaybı büyük: Veriler negatif

Bitcoin’in çalkantılı süreçlerden geçtiği bugünlerde, en büyük blokzincirlerde keskin bir hacim düşüşü yaşandı. Kripto para piyasasındaki sancılı süreç, merkeziyetsiz tarafı da etkisi altına aldı. Birçok blokzincir, önceki haftaya göre işlem hacminde önemli ölçüde düşüş yaşadı. ABD’den gelecek makroekonomik veriler, bu haftanın ana konusu haline geldi. ABD’nin faiz politikası, kripto para piyasasının ilerleyişinde önemli bir noktada. ...

Bağlantıyı kopyala