bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,078.90 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,556.65 3.94%
bnb
BNB (BNB) $ 568.10 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 146.11 2.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583241 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351113 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105242 0.11%

Brezilya’nın Kripto Düzenlemesi Onaylandı

brezilyanin kripto duzenlemesi onaylandi

Kripto düzenlemeleri konusunda ülkelerden yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Brezilya yaklaşık yedi yıla yayılan kripto düzenlemelerini onayladı.

Brezilya’nın Kripto Düzenlemesi Vekiller Tarafından Onaylandı

Brezilya Temsilciler Meclisi, ülkedeki kripto endüstrisini düzenleyen bir yasa tasarısını onayladı. Nisan 2022’de Senato’da onaylanan ve Temsilciler Meclisi’ne takılan tasarı henüz yasalaşması için yürütme organı tarafından da onaylanması gerekiyor.

Milletvekili Aureo Ribeiro tarafından hazırlanan yasa tasarısı, iki ila altı yıl arasında bir ceza ve bir para cezası ile sanal varlıkları içeren yeni bir dolandırıcılık suçu oluşturuyor. Ayrıca borsalar ve diğer kripto firmaları da dahil olmak üzere şirketler tarafından talep edilecek bir “sanal hizmet sağlayıcı” lisansının da oluşturulmasına şart koşuluyor.

brezilyanin kripto duzenlemesi onaylandi 2

Metne göre, şirketlerin yasa yürürlüğe girmeden önce yeni kurallara uyum sağlamaları için 180 günleri olacak. Metin ayrıca, menkul kıymet olarak kabul gören kripto varlıkları Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM) tarafından düzenleneceğini, bu kategoriye girmeyen diğer dijital varlıkların ise yürütme organı tarafından atanacak başka bir organın sorumluluğuna gireceğini şart koşuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala