bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

BtcTurk’te CEO değişimi: Bayrağı Kerem Tibuk devraldı

btcturk kerem tibuk ceo

Yerli kripto para borsası BtcTurk’ün CEO’su Özgür Güneri yedi yıllık çalışma süresinin ardından görevinden ayrıldı. Borsanın yeni CEO’su, BtcTurk Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Tibuk oldu. Güneri ise borsanın yurt dışı ayağında rol üstleneceğini açıkladı.

BtcTurk Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Tibuk Perşembe günü Bloomberg’e verdiği demeçte, Güneri’nin yönetim kurulu üyesi olarak kalacağını ve icra kurulu başkanlığından istifa edeceğini aktardı. Aynı zamanda BtcTurk’ün kurucusu Tibuk, borsanın genişleme planları kapsamında CEO olarak görev yapacağını açıkladı.

Yurt dışı açılımı vurgusu

CEO olarak görevi devralan BtcTurk Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Tibuk, “Latin Amerika, Afrika ve Asya-Pasifik’teki pazarları göz önünde bulundurarak küresel bir borsa kuracağız” diye konuştu.

Tibuk, Bitcoin’in boğa piyasasında bugünkü seviyelere göre daha fazla yükseliş kaydetmesini beklediğini iletti.

BtcTurk’ün eski CEO’su Özgür Güneri, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda gelecek planlarından bahsetti. Güneri, uluslararası iş birliğine ve küresel konulara odaklanacağını aktardı. Güneri, kripto paraların yılın son çeyreğinde canlanacağını ve 2025 yılının hareketli geçmesini beklediğini ifade etti.

2013 yılında hizmete başlayan BtcTürk’ün Türkiye’de yaklaşık 6 milyon kullanıcısı bulunuyor. Yerli kripto borsası Elliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş tarafından yönetiliyor.

Borsa geçen ay siber saldırıyla sarsılmıştı

Hatırlanacağı üzere BtcTurk, geçtiğimiz Haziran ayında siber saldırıya uğramıştı. Alım satım işlemlerini bir süre durduran borsa, siber saldırının akabinde yaptığı açıklamalarda saldırının boyutuna dair herhangi bir bilgi paylaşmamıştı. Açıklamada, 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerinin bir kısmının etkilendiği ifade edilmişti. Ancak siber saldırının gerçekleştiği 22 Haziran tarihinde AVAX’ın yüzde 10, LUNC’un yüzde 20 değer kaybetmesi, sosyal medya kullanıcıları tarafından hack’le ilişkilendirilmişti. Saldırının boyutu bilinmezliğini korurken, borsa tarafından yapılan bir diğer açıklamada yatırımcıların LUNC’larının bire bir oranda Türk lirasına dönüştürüldüğü belirtilmişti. Kullanıcıların haber verilmeden yapılan söz konusu hamle, sosyal medyada kullanıcıların tepkisini çekmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Alp Börü

Haftalık ekonomi yayını Bloomberg Businessweek Türkiye'de dokuz yıl boyunca ekonomi muhabiri olarak çalıştı. 2021 yılında CoinDesk Türkiye'de editörlük görevini üstlendi, ABD edisyonuna Türkiye'deki regülasyon çalışmalarına ilişkin haberler kaleme aldı. 2023'ün Ekim ayından beri Kriptomeda'nın yazı işleri müdürlüğünü sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala