Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

BTG Pactual’dan Stablecoin Hamlesi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Latin Amerika’nın en büyük yatırım bankası BTG Pactual‘dan stablecoin hamlesi geldi. Kripto pazarında konumlanmaya çalışan banka, ABD dolarına sabitlenmiş BTG Dol isimli bir stablecoin çıkardığını duyurdu. BTG Dol, bankanın yatırım sistemi ve kripto varlık platformu Mynt aracılığıyla kullanılabilecek.

BTG Pactualdan Stablecoin Hamlesi2

Brezilyalı BTG Pactual, Dolar Destekli Stablecoin’i Piyasaya Sürdü

Brezilya’nın önde gelen bankası BTG Pactual, BTG Dol isimli stablecoin’i piyasaya sürdü. BTG’den yapılan açıklamada, stablecoin’in portföylerini dolara çevirmek isteyen yatırımcılar için bir araç olarak gördüğünü söyledi.

Banka, uyumluluk süreçleri ve kara para aklama önlemleri gibi güvenlik çerçevesini sağlayacağını bildirdi. Mynt Operasyon Başkanı Marcel Monteiro, “Yakın zamanda sekiz yeni varlığı piyasaya sürdük. Platformda 22 kripto para birimimiz vardı. Şimdi kendi stablecoin’imiz var” ifadelerini kullandı.

Brezilya, yeni nesil ödeme sistemleri ile ilgilenen ülkeler arasıda yer alıyor. Ülkede fintech, kripto para ve ödeme sistemlerinde hızlı gelişim yaşanıyor. 2020 yılında anlık ödeme sistemi Pix’i hayata geçiren Brezilya, mart ayında CBCD için pilot çalışmaların başladığını duyurdu.

Brezilya yönetimi, ABD dolarına olan bağımlılığını azaltmak için de bazı girişimlerde bulunuyor. Mart ayının son günlerinde Brezilya ile Çin, ticarette kendi para birimlerini kullanacağını açıklamıştı. Brezilya ve Arjantin, ortak para birimi için de çalışmalara başlamıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Stellar Development Foundation ile Özel Röportaj

Dr. Çağla GÜL ŞENKARDEŞ &  Cem Arcan, Ekosistem ekibi, Stellar Development Foundation Blokzincir teknolojisi üzerinde çalışanlar Stellar projesini bilirler. Ben bu yazımda arka planla ekosisteme, hem geliştirici hem de girişimciler odaklı çok önemli faydaları olan Stellar Development Foundation (SDF) ile gerçekleşirdiğim sohbeti paylaşmak istiyorum. Kar amacı gütmeyen bir vakıf olan SDF, tamamen topluluk odaklı ve ...

Bağlantıyı kopyala