Bitcoin (BTC) $ 62,217.67 1.49%
Ethereum (ETH) $ 2,419.08 1.69%
BNB (BNB) $ 561.70 1.69%
Solana (SOL) $ 143.82 3.06%
XRP (XRP) $ 0.532012 1.66%
Cardano (ADA) $ 0.353658 0.57%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109417 1.50%
Al veya Sat Paribu

Bu altcoin’lere dikkat: Önceki ayın en iyi performansları

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para piyasası hareketli bir ayı geride bıraktı. Bitcoin’in inişli çıkışlı performansı, birçok altcoin’i son zamanların en düşük seviyelerine itti. Bazı altcoin’ler ise son bir ayda dikkat çeken yükselişlere imza attı.

Temmuz ayında, Fed’in faiz kararı ve çeşitli kurumların BTC transferleri gündemde yer edindi. Özellikle Alman hükümetinin gerçekleştirdiği BTC satışları, yükseliş bekleyen boğaları zora soktu.

Spot Ethereum ETF’lerin piyasa sürülmesi de kripto para piyasasına etki etmedi. ETH 3.500 doları aşamadı.

Tüm bu negatif piyasa akışına rağmen bazı altcoin’ler Temmuz’u yükselişle noktaladı. İşte geride kalan ayda en çok yükselen altcoin’ler


1- MANTRA (OM)

Bir blokzincir projesi olan MANTRA, Temmuz ayının en çok yükselen altcoin’i oldu. DeFi (merkeziyetsiz finans) ve DAO (merkeziyetsiz organizasyon) alanlarında öne çıkan MANTRA’nın yerel token’ı OM, son bir ayda yüzde 49,30 yükseldi.

OM grafik

CoinMarketCap verilerine göre, OM son 24 saatte 12,7 milyon dolar işlem hacmi kaydetti. OM, 961 milyon dolar piyasa değerine sahip.


2- Helium (HNT)

5G altyapısından yararlanarak merkeziyetsiz kablosuz altyapı sunan ve internet hizmeti veren Helium (HNT), Temmuz ayının en çok yükselen ikinci altcoin’i oldu. HNT, son bir ayda yüzde 32,98 oranında yükseliş gerçekleştirdi.

HNT grafik

CoinMarketCap verilerine göre, HNT son 24 saate 6,8 milyon dolar işlem hacmi kaydetti. HNT, 760 milyon dolar piyasa değerine sahip.


3- XRP (XRP)

Bitcoin ve Ether’in ardından en popüler kripto para birimi olan XRP, son zamanlarda adından söz ettirmeye başladı. Ripple ve SEC davasının yarattığı gerilim neticesinde yıllardır baskı altında olan XRP, Temmuz ayında sansasyonel bir yükselişe imza attı. XRP, önceki ay yüzde 25,37 oranında değer kazandı.

XRP grafik

CoinMarketCap verilerine göre, XRP son 24 saatte 2,081 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. XRP, 34 milyar dolar piyasa değerine sahip.


4- Jupiter (JUP)

Solana blokzincirinin en yeni oyuncularından birisi olan Jupiter (JUP), Temmuz ayına damga vurdu. Uniswap’e rakip olarak gösterilen merkeziyetsiz borsa, hızlı bir büyüme kaydetti. JUP, son bir ayda yüzde 20,26 oranında değer kazandı.

JUP grafik

CoinMarketCap verilerine göre, JUP son 24 saatte 116 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. JUP, 1,332 milyar dolar piyasa değerine sahip.


5- eCash (XEC)

Bitcoin ve Ether’e kripto ödemeleri konusunda rakip olmayı amaçlayan dijital para birimi eCash (XEC), Temmuz ayının en çok yükselen beşinci altcoin’i oldu. Popüler kripto para birimi, son bir ayda yüzde 19,70’lik yükselişe imza attı.

XEC grafik
XEC grafik

CoinMarketCap verilerine göre, XEC son 24 saate 33 milyon dolar işlem hacmi kaydetti. XEC, 757 milyon dolar piyasa değerine sahip.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Keiretsu Forum Türkiye’den Finceptor’a yatırım

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Finceptor‘a yatırım yaptı. Yatırımın 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiği bildirildi. DeFi protokolü Finceptor‘a 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım geldi. Web3 sermaye ve likidite finansman platformu olan Finceptor, projelerin token arzı sürecindeki aşamalarda finansman erişimi sağlıyor. Finceptor Kurucu Ortakları Can Kocagil, Arman Vural Budunoğlu, Güneş ...

Bağlantıyı kopyala