bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Bu gündem kripto paraları uçurur: BTC yükselişte!

bitcoin-boga-yukselis

Mt Gox ve Alman hükümetinin yarattığı satış baskısının sona ermesiyle birlikte Bitcoin (BTC) yükselişi başladı. BTC’nin yükselişinde, birçok konu başlıklarından oluşan pozitif gündem etkili oldu.

Kripto para piyasası, Temmuz ayına zorlu bir başlangıç yaptı. Mt Gox’un alacaklılarına 9 milyar dolarlık BTC’yi geri ödeyeceğini açıklaması ve beraberinde gelişen Alman hükümetinin BTC satışları kripto para piyasasını etkisi altına aldı. BTC, panik ortamıyla birlikte 53.500 dolara kadar geriledi.

Kripto para piyasasındaki bu negatif hava, birkaç önemli gelişmeyle değişti. Gündemde yer alan gelişmeler, BTC’yi 63.000 dolara taşıdı.

Kripto para piyasasında üç önemli gündem

Son günlerde kripto adına önemli gelişmeler yaşandı. ABD’de beklentilerden daha iyi gelen enflasyon verisi, Fed’in faiz indirimi yapma olasılığını yükseltti. Bitcoin dostu Donald Trump’ın uğradığı suikast girişimi, potansiyel bir seçim zaferi olarak görüldü. Spot Ethereum ETF’lerin bu hafta piyasaya sürüleceği aktarıldı.

trump kripto bitcoin

Fed’in yıl sonuna kadar en az iki kez faiz indirimi yapması bekleniyor. Analistler faiz indiriminin Eylül gibi başlayacağını öne sürdü. Uzmanlar, resesyon olmadan faizlerin inmesini ve kripto sektörüne para akışının başlamasını bekliyor.

Trump ise seçimlerdeki rakibi Joe Biden’a ‘hayati bir çalım‘ attı. Miting alanında suikast girişimine uğrayan Trump, kulağından aldığı yarayla kurtuldu. ABD’deki seçim anketleri, Trump’ın bu girişim sonrası yüzde 60’ın üzerinde oy alacağını öne sürdü. Trump, kripto paralar hakkında yaptığı ılımlı açıklamalarıyla ve Bitcoin’in önemini vurgulamasıyla sevilen bir isim haline gelmişti.

ABD seçimleri Kasım ayında gerçekleştirilecek. Fed’in benzer tarihler arasında faiz indirimi yapacak olması da boğa beklentisini bir hayli yükseltiyor.

Gündemin bir başka maddesi ise spot Ethereum ETF’ler oldu. Kripto para piyasasının kurtarıcısı olarak yorumlanan spot ETH ETF’lerin bu hafta piyasaya sürülmesi bekleniyor. Analistler, ETF’lerin işlem görmeye başlamasıyla birlikte ETH’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseleceğini öne sürdü.

Ether’in yükselişi, altcoin’lerin de yükselişi anlamına geliyor. Hepsi olmasa da ETH ile korelasyon içinde olan birçok altcoin’in yükselişe geçebileceği düşünülüyor. Bu altcoin’ler arasında Arbitrum, Uniswap, Optimism, Manta Network ve Lido yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala