bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,743.81 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,454.25 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 561.72 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583262 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.349865 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10439 0.57%

Büyüme Bağımlıları Akıllı Token’lara Yöneliyor

Buyume Bagimlilari Akilli Tokenlara Yoneliyor

Kripto paralardaki uzun süreli durgunluk yatırımcıları yıprattı. Yüksek enflasyon, resesyon endişeleri ve şahin faiz politikaları geçen yıl riskli piyasalarda iştahı baskıladı. Kripto şirketlerinde yaşanan iflas dalgası sektöre yönelik endişeleri derinleştirirken, ülkelerin düzenleme çalışmaları hız kazandı. Bitcoin, bütün bunlara rağmen 2023 yılı başından bu yana yüzde 30’un üzerinde yükseliş kaydetti. Ancak kripto paralarda daha yüksek getiri elde etmek isteyen yatırımcılar, yeni arayışlara çıktı.

Bitcoin’den Çıkış Yaşanıyor

Reuters’in analizine göre yüksek büyümeye bağımlı bazı kripto para yatırımcıları için Bitcoin demode kalmış görünüyor. Yatırımcılar, itibari paraya alternatif olarak ortaya çıkan Bitcoin yerine akıllı sözleşme token‘larına talep gösteriyor. MarketVector’ın Akıllı Sözleşme Liderleri Endeksi, 2023 yılında yüzde 36 artış göstererek Bitcoin’i geride bıraktı. Bu dönemde Solana yüzde 76 artış kaydetti. CoinShares verilerine göre, Bitcoin ürünlerinde art arda dört haftadır çıkış yaşanıyor. Ethereum ve Solana’yı takip eden ürünlere ise talep artıyor.

Buyume Bagimlilari Akilli Tokenlara Yoneliyor1

Bank of America (BofA), akıllı sözleşme token’larındaki büyümenin, teknoloji hisseleri ile benzer olduğuna dikkat çekti. BofA, 2023 yılında token fiyatlarının farklılaşmasını beklediğini bildirdi. Fineqia’nın CEO’su Bundeep Rangar, DeFi uygulamalarını destekleyen akıllı sözleşme token‘larından yüksek getiri beklediğini ifade etti.

Analize göre bazı kripto gözlemcileri, akıllı sözleşme token‘larının 2022’deki dalgalanmalara rağmen sağlam bir performans işaret ettiğini söylüyor. CoinShares Araştırma Başkanı James Butterfill ise temkinli yaklaşan isimler arasında yer alıyor. Butterfill, kriptoda büyük bir ayrışma olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala