bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,688.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,308.22 4.15%
bnb
BNB (BNB) $ 547.54 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 131.91 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.571051 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332881 4.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101656 3.01%

“Merkez bankalarının hamleleri Bitcoin’i altı haneye götürebilir”

Arthur hayes bitcoin tahmin

BitMEX borsasının kurucularından Arthur Hayes, Fed’in hamlelerinin orta vadede Bitcoin ve Ether’i yukarıya taşıyacağına inanıyor. Hayes, Fed’in muhtemel faiz indirimlerinin ekonomiyi kısa vadede tatmin edeceğini, ancak uzun vadede yeni sorunlar ortaya çıkarabileceği fikrini paylaştı.

Kripto ünlüsü, blog yazısında Fed’in faiz indirimlerinin Japon yeninde carry trade işlemlerinde gevşemeye yol açabileceğini ve bunun da piyasaları olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Düşük faiz oranlarına sahip Yen ile borçlanan yatırımcılar, daha yüksek garanti getirili varlıklara yatırım yaparak reel getiri elde ediyordu. Ancak, başta ABD olmak üzere diğer merkez bankalarının faizleri aşağıya çekmesi bu stratejinin cazibesini yok edebilir.

Parasal genişleme Bitcoin’i yukarıya taşıyabilir

Makalesinde carry trade (faiz arbitrajı) ve bunun sonuçlarına değinen Hayes, düşük faiz oranlarının ilk etapta geleneksel piyasaları destekleyebileceğini, ancak uzun vadede hem itibari paralar hem de kripto piyasasında önemli etkilere neden olabileceğini savundu. Hayes’e göre faiz oranlarındaki farkın azalması, Japon yenini güçlendirecek. Bu durum ise merkez bankalarının parasal genişlemeye yönelmesine neden olacak.

Hayes, piyasaya enjekte edilmesi muhtemel likiditenin, arzı sınırlı olan Bitcoin gibi varlıkların değerini artırabileceğini ifade etti.

“İtibari paralarda likidite koşulları üçüncü çeyreğin son dönemlerine girerken daha elverişli olamazdı. Kripto yatırımcıları olarak arkamızda büyük bir rüzgar var”

Hayes, bu gelişmelerin kripto piyasalarına olumlu yansıyabileceğini öngörerek, Bitcoin fiyatının 70 bin dolar, Ether’in ise 4 bin dolar seviyesini aşmasının muhtemel olduğunu belirtti.

BitMEX kurucusu, yıl sonuna kadar ABD’de 301 milyar dolarlık Hazine bonosu ihraç edildiği takdirde Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşacağını tahmin etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala