Celer Network, internet ölçeğinde hızlı, kullanımı kolay, düşük maliyetli ve güvenli blok zinciri uygulamaları oluşturmak için en gelişmiş katman-2 ölçeklendirme platformudur. Celer, MIT, Princeton, UC Berkeley ve UIUC’dan doktora derecesine sahip deneyimli girişimciler tarafından kuruldu ve Google, Amazon, Cisco gibi teknoloji devlerinden yılların mühendislik, ürün, kullanıcı büyümesi ve pazarlama deneyimine sahip, hızla büyüyen, yıldızlardan oluşan bir ekibe sahip.
Celer Network (CELR) Ne Zaman Çıktı?
Celer Network, 2018’in 3. çeyreğinde piyasaya çıktı. Çıkışından sonra bir yıldan az bir sürede, çok fazla başarı ve ilerleme kaydetti. Celer’in katman-2 ölçeklemenin geliştirmelerin merkezinde bulunduğu söylenebilir. Çıktığı tarihten bu yana yoğun bir şekilde geliştirilmeye devam ediyor.
Celer Network (CELR) Nasıl Çalışır?
Celer, özünde blok zincirlerin üzerinde bir katman-2 altyapısıdır, ekosistem ayrıca katman-2 ölçeklenebilirlik çözümümüzün kullanımını teşvik etmek için dApp’ler ve kriptoekonomik modeller içerir.
Zincir dışı (veya “katman-2”) altyapı alanındaki teknolojik yeniliklere öncülük etmeye devam eden Celer ekibi, birçoğu dünyanın ilki olan geliştirmeler üzerinde çalışıyor. 2. katman ölçeklendirmenin en son araştırma ve geliştirmesine öncülük ediliyor; örneğin dünyanın ilk ve en gelişmiş genelleştirilmiş devlet kanalı ağı Testnet geliştirildi. 2. katman dApp’lere erişebilen ilk mobil uygulama olan CelerX’i piyasaya sürüldü ve ilk mobil yerel katman-2 ölçeklendirme SDK’sını yayınlandı. Mimari olarak çok farklı iki blok zincirini, Ethereum ve DFINITY’yi aynı anda destekleyerek dünyanın ilk blok zinciri agonistik katman-2 ölçeklendirme platformu olma sözünü yerine getirdi.
Bir geliştiriciyseniz ve mobil Ethereum oyunları, çevrimiçi açık artırma, tahmin pazarı veya mikro hizmetler oluşturmak istiyorsanız, ancak yavaş işlem onayından, yüksek işlem ücretlerinden çok rahatsızsanız ve gecikmeli UX nedeniyle dApp kullanıcılarını kaybetme deneyiminiz varsa. Katman-2’yi son derece etkileşimli ve ölçeklenebilir dApp’ler oluşturmak için Celer SDK’yı deneyebilirsiniz. Celer’in özel yapısı yukarıda bahsettiğimiz sorunların üstesinden gelerek birçok dApp’in büyük sorunlarına çözüm oluyor.
Katman-2 Ölçeklendirme Platformları Nelerdir?
Katman-2 ölçeklendirme platformları, Ethereum ve Bitcoin gibi katman-1 blok zincirlerinin “üstüne” inşa edilmiştir. Temel seviye protokolde değişiklik gerektirmezler, bunun yerine, Ethereum gibi bir ana zincirde zincir dışı yazılımlarla etkileşime giren akıllı sözleşmeler olarak bulunurlar. Bu sayede yan zincirler ana zincirler üzerinden yükü alarak tek bir zincir üstünde ölçeklendirme yapmaktan daha fazlasını yaparlar. Doğrudan işlemlerin gerçekleşebildiği yeni bir katman belirli ağların bütün problemlerini çözebilir. Aynı zamanda yeni katman yeni bir köprü anlamına da gelmektedir. Örneğin farklı ağlardan gelen tokenler diğer ağlara aktarılırken bu köprüleri kullanarak hızlıca yer değiştirebilir. Bütün bu sistem içerisindeki bütün aktörler işlem ücretleriyle teşvik edilebilir.
Celer’in Arkasındaki Temel Teknolojiler Nelerdir?
Celer, Genelleştirilmiş Devlet Kanal Ağı ve Yan Zincir teknolojisine odaklanır. Katman-2’de akıllı sözleşmeye olanak tanıyan tutarlı bir mimari sağlar. Uzun vadede, Celer Network’ün vizyonu, tüm 2. katman ölçekleme teknolojisi parçalarını tutarlı bir çözümde bir araya getirmektir. Böylece bütün blockchainlerin arasında oluşturulacak bir köprünün mimarisi başlatılmış olacak.
Kullanabileceğimiz basit bir benzetme, Celer ile Lightning’i karşılaştırırsanız, Ethereum ile Bitcoin’i karşılaştırmak gibidir. Ethereum, genel akıllı sözleşme işlevselliği katman-1 blok zincirini tanıttı ve Celer, katman-2’de genel akıllı sözleşme esnekliğini tanıttı.
Celer’in Kriptoekonomi Modeli ve CELR Tokeni
Celer’in Kripto Ekonomi modeli (cEconomy), Celer Ağı için güvenlik, istikrarlı ve bol likidite ve devlet bağlantısı sağlayan bir stake sistemidir.
Merkezi bir rol oynayan CELR tokeni ile ilk katman-2 kripto ekonomisi cEconomy tanıtıldı. cEconomy, Celer Network için güvenli, istikrarlı ve bol likidite ve durum bağlantısı sağlayan stake tabanlı bir sistemdir. Genel bir yaklaşımla kısaca özetlemek gerekirse: CELR tokeni, hizmet ücretini ve işlem ücretini zincir dışı hizmet sağlayıcılara ve sağlanan ek hizmete ödemek için kullanılabilir.
State Koruyucu Ağı’nda CELR’ye yatırım yapabilir ve State Koruyucusu olabilirsiniz. State Muhafızları, güvenliği korumak ve Celer Network’ün verimliliğini artırmak için state izleme, anlaşmazlıklara müdahale ve bağlantı gibi hizmetler gerçekleştirir. Hizmet sürecinde, State Muhafızları hizmet ücreti ve yan zincir blok ödülleri alırlar.
CELR ayrıca, Likidite Taahhüdü Kanıtı sürecinde istikrarlı ve bol bir likidite havuzunu sürdürmek için bir teşvik görevi görür.
CELR, likidite destek tekliflerinin önceliğini artırmak ve dolayısıyla likidite faiz ödemesini istatistiksel olarak artırmak için Likidite Destek Müzayedesinde de kullanılabilir.
19 Mart 2019’da Binance Launchpad ile token satışı tamamlandı. Daha ayrıntılı token satışı ve ekonomi bilgileri için CELR token hakkındaki Binance Research raporuna başvurabilirsiniz.
Celer Network Diğerlerinden Neden Farklı?
Herkesin Celer ve diğer 2. katman ölçeklendirme çözümleri arasındaki farkı daha iyi anlamasına yardımcı olmak için Binance bağımsız bir araştırma raporu hazırladı ve işte bazı noktalar:
- Celer Farklılaşma Noktaları
- Çoklu blok zinciri desteği
- Yalnızca ödemeleri değil, zincir dışı akıllı sözleşmeleri de destekler
- 20X’ten fazla performans kazancı ile kanıtlanabilir şekilde optimal durum yönlendirme algoritması
- CELR tokeninin vazgeçilmez bir rol oynadığı zincir dışı ölçeklendirme platformu için durum kullanılabilirliği, bağlantı, anlaşmazlık çözümü ve bol likidite sağlayan ilk ve tek zincir dışı kripto ekonomik modeli.
CelerX nedir?
Tüketiciye yönelik ürünümüz CelerX, iOS ve Android’deki ilk VE tek katman-2 uygulama platformudur. En gelişmiş zincir dışı ölçeklendirme platformu tarafından desteklenen CelerX kullanıcıları, Celer Pay aracılığıyla anında ve sıfır ücret ödemelerini aktarabilir ve çeşitli beceri tabanlı oyunlar oynayabilir. 8 Temmuz’daki ana ağ lansmanından bu yana CelerX, 88 ülkeden 1,4 milyon $+ toplam ödüle, 11 bin oyuncuya ve 300 bin eşleşmeye ulaştı.
Celer Network (CELR) Fiyatı Nedir?
Celer Network (CELR) Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CELR Coin 0,401444 TL TL’den işlem görüyor. CELR Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.45% değişim gösterdi. CELR Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 4,453,718 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 66,081,630 dolar seviyesinde.
Canlı Kripto Borsa takip etmek için tıklayınız