bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,117.50 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.69 3.88%
bnb
BNB (BNB) $ 493.33 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 127.35 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52661 3.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.325488 5.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094901 5.19%

Coinbase hisseleri, ikinci çeyrek gelir tahminlerini ardından yükselişte

coinbase hisseleri ikinci ceyrek gelir tahminlerini ardindan yukselis

Kripto para borsası Coinbase Global Inc. hisseleri, ikinci çeyrek zararının daralması ve beklentileri aşan gelirleri sayesinde artış gösteriyor. Bu gelişme, Amerika’nın önde gelen kripto para borsası için önemli bir kazanç anlamına geliyor.

Coinbase, Yasa Dışı Borsa İddialarına Rağmen Hisselerini İki Kattan Fazla Artırıyor

Coinbase Global Inc. hisseleri, ikinci çeyrekteki zararının daralması ve beklentileri aşan gelirleri sonrasında değer kazandı. Amerika’nın öncü kripto para borsası, 10 yıldan biraz daha yaşlı olmasına rağmen, bir yıl önceki 1.1 milyar dolarlık veya hisse başına 4.98 dolarlık rekor zararını 97 milyon dolara, yani hisse başına 42 cente indirdi. Şirketin geliri, Bloomberg anketine katılan analistlerin 631.2 milyon dolarlık tahminini aşarak yüzde 12 düşüşle 707.9 milyon dolara ulaştı. Üç aylık işlem geliri ise 327.1 milyon dolara indi.

Coinbase, yılın ilk yarısında kripto para birimlerinin değerlerindeki toparlanma sayesinde gelir artışı yaşadı. Ancak, CEO Brian Armstrong’un Amerika’daki düzenleyici kurumlarla yaşadığı zorluklar da arttı. Şirket, haziran ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yasadışı bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu işlettiği gerekçesiyle dava edildi. Ancak bu durum, hisse değerlerinin bu yıl iki katından fazla artmasına engel olmadı.

Coinbase’in önemli bir gelir kaynağı olan faiz geliri, USDC stablecoin’in dolaşımının azalması sonucunda bir önceki çeyrekte 201.4 milyon dolara düştü. Öte yandan, Coinbase’in dört ABD eyaletinde ek kripto varlıklarının stake edilmesini durdurması sonucunda blok zinciri ödülleri geliri arttı. Son olarak Coinbase, mayıs ayında Coinbase Uluslararası Borsası’nı başlattı ve bu platform yalnızca son 30 gün içinde 2.1 milyar dolarlık işlem hacmi ile hizmet verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala