Coinbase Nedir, Nasıl Kullanılır?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

ABD’nin ve dünyanın en popüler kripto para borsalarından Coinbase nedir, Coinbase nasıl kullanılır işte detaylar.

Coinbase nedir?

Coinbase Exchange, 2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından San Francisco, California, ABD’de kurulmuştur.

En geniş işlem hacmine sahip kripto para borsalarından biridir. Coinbase Exchange, geniş bir kripto para birimi yelpazesine, kullanıcı dostu bir tasarıma ve yardımcı eğitim içeriğine sahiptir.

Daha deneyimli kripto yatırımcıları için gelişmiş ticaret araçları da sunmaktadır. Bu avantajlar ve birinci sınıf güvenliği sayesinde Coinbase Exchange, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir.

Kripto para birimleri satın almak, depolamak ve satmak için her yönüyle sağlam bir platform olarak tanımlanmaktadır. Yeni başlayan ya da deneyimli yatırımcılar için uygun bir platformdur.

Coinbase, 170’den fazla kripto para birimine ev sahipliği yapmaktadır. Her düzeyden yatırımcıya uygun bir platform oalrak, basit ve gelişmiş ticarete uygundur. Ücretsiz kripto para birimi kazanma fırsatı sunan Coinbase Exchange, eğitim içerikleri ile de dikkatleri çekmektedir. Ayrıca kullanıcılara özel sigorta hizmeti sunar ve varlıkları korumak için verilerinin %98’ini çevrimdışı olarak muhafaza etmektedir.

coinbase nasil kullanilir

Coinbase Nasıl Kullanılır?

Coinbase Exchange üzerinden alım satım yapmak isteyen kullanıcıların ilk yapması gereken bir Coinbase hesabı açmaktır. Hesap oluşturmanın ardından hesap doğrulanmalıdır. Ayrıca güvenliğe önem veren Coinbase, kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmesini önermektedir. Ardından kullanım durumuna göre borsa hesabına bir banka ya da kredi kartı bağlanmalıdır. Banka hesabı ile yapılan işlemlerde 2-4 gün arası bir gecikme yaşanabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle kredi kartı kullanımı daha çok tercih edilmektedir.

Bunun yanı sıra kredi kartı ile yapılan işlemler anında gerçekleşmektedir. İşlem limitleri kredi kartı ile, haftalık 200 dolar ile sınırlandırılmıştır. Banka kartı ile yapılacak işlemler ise haftalık 2.500 dolar olarak belirlenmiştir.

Dikkat edilmesi gereken noktalara değinilecek olursa, ağ tarafından onaylanma süresi bazen uzayabilmektedir. Kripto para borsalarında alım-satım işlemlerinin gerçekleşmesi için blockchain ağı tarafından onaylanmalıdır. Bu nedenle onay işlemi uzadığında, onaylandığı andaki değerinden satış işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple ani fiyat değişiklikleri ile, yatırımcılar zarara uğrayabilir. Yatırımcıların dikkatli olması gerekmekte ve zamanlamayı buna göre belirlemelidir.

Coinbase Exchange Nasıl Çalışır?

Coinbase, kullanıcıların kripto para birimi satın almasına, satmasına ve ticaret yapmasına olanak tanımaktadır. Banka hesabından ACH transferleri, banka kartları, para havaleleri ve PayPal gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kabul etmektedir. Aynı zamanda ACH transferleri en uygun maliyetli seçenek olarak belirtilmektedir. Bunun sebebi, herhangi bir ekstra ücret ödemeden bir banka hesabından para yatırılabilmesidir. Ayrıca dijital bir kripto cüzdanı olan Coinbase Wallet’ı sunmaktadır. Kripto paraların Coinbase gibi bir borsa yerine bir cüzdanda tutulması, yatırımcı için daha kontrol edilebilir bir avantaj sunmaktadır. Bununla birlikte Coinbase Wallet’ı kullanmak için müşteri olmak gerekmemektedir. Herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir ve kripto para birimlerini depolayabilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Nurseli Firat

ABD gündemi 2025’te Bitcoin’e çelme takabilir

Kripto paralar oldukça hareketli bir yılı geride bırakıyor. 2024’te Bitcoin ETF’lerinin listelenmesiyle başlayan ana hikaye, memecoin’lere artan ilgi ve ABD seçim gündemiyle yükseliş getirdi. Piyasanın en büyük kripto parası yıl başından günümüzde yüzde 120’den fazla değer kazandı ve tarihinde ilk kez 100 bin doları geçti. Önümüzdeki yıl da kripto paralar için bir çok önemli gelişmeye ...

Bağlantıyı kopyala