bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,512.02 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,640.25 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 604.09 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 146.47 2.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588588 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.369576 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.109251 2.37%

Coinbase, SEC karşısında baskıyı arttırıyor: Temyize gittiler

Spot Bitcoin ETF'leri Coinbase'i zarara uğratabilir

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davada temyiz mahkemesine başvurdu. Reuters’ın haberine göre borsa, dijital varlıklar için daha net kurallar oluşturulmasını sağlamak adına kamu kurumuna baskı yapıyor.

Geçtiğimiz yıl ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı dava açmıştı. Bu dava, borsanın 2022’de sunduğu bir kurallar dizisinin uygulanması talebine dayanıyordu. Coinbase, bu dilekçesinde SEC’ten dijital varlıkların menkul kıymet olarak kabulü için gerekli koşulları netleştirmesini istemişti.

Ancak SEC, Coinbase’in dilekçesini Aralık 2023’te reddetti ve mevcut düzenlemelerin kripto para sektörü için yeterli olduğunu belirtti. Bunun üzerine Coinbase, temyiz mahkemesinden bu kararın gözden geçirilmesini talep etti. Şirket, SEC’in uygulamalarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri için bir engel oluşturduğunu öne sürdü.

Coinbase’in avukatlarından Eugene Scalia, üç yargıçtan oluşan temyiz mahkemesine yaptığı savunmada SEC’in kuruma yönelik kaydolma ve yasalara uyum sağlama konularında yeterli bilgi vermediğini, bu durumun keyfi bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

SEC’in avukatlarından Ezekiel Hill, mevcut düzenlemelerin yeterli olduğunu savundu.

“Coinbase mevcut kurallara uymadan iş yapmayı tercih ediyorsa, bu kuralların değiştirilmesi için bir hak talep edemez.”

Mahkeme, her iki tarafın argümanlarını dinledikten sonra, SEC’in kural koyma yetkisine sahip olduğunu kabul etti. Ancak, düzenleyicinin kripto paralarla ilgili tutumu üzerine bazı eleştirilerde bulundu.

Bu anlaşmazlık, ABD’nin en önemli piyasa regülatörü ile kripto sektörü arasında süregelen sürtüşmenin bir parçası. SEC, Coinbase dahil birçok kripto şirketine bazı dijital varlıkların menkul kıymet olarak kaydetmesini gerektiğini belirterek dava açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala