bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,930.06 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,384.64 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 555.38 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 133.43 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584244 0.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344138 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104818 0.40%

Coinbase yöneticisi Kamala Harris’ten ümitsiz değil

kamala harris kripto

ABD menşeli kripto para borsası Coinbase’in hukuk biriminden sorumlu başkan yardımcısı Paul Grewal, yaklaşan ABD başkan seçimlerinde adayların kriptoya bakış açısında farklılıklar olmasına rağmen Demokrat Parti’nin yaklaşımını “cesaret verici” bulduğunu söyledi.

3 Eylül’de Bloomberg’e konuşan Grewal, Coinbase olarak Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri öncesinde hem Demokratların adayı Kamala Harris’in hem de Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın ekibiyle temas halinde olduklarını söyledi. Coinbase’in hukuk yöneticisi Trump’ın seçim kampanya ekibinin kripto dostu politikalar benimseyeceğine ilişkin “açık” mesajlar verdiğini ancak Harris’in ekibinin de dijital varlıklara dair açık fikirli bir yaklaşım ortaya koyduğunu belirtti.

“Kamala Harris’in ekibi bize ulaştı”

Grewal, Gary Gensler başkanlığındaki ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yaptırımlarla sektörü düzenlemeye çalışmaları devam ederken, Harris’in ekibinin kendilerine ulaştığını söyledi: “Kamala Harris’in ekibinin kriptoya ve dijital varlıklara yeni yaklaşımına dair bize ulaşması, ilgi göstermesi ve görüşmeler sürdürmesi bizi cesaretlendirdi.”

ABD başkanlık seçimlerine 63 gün kala Kongre’nin kripto yanlısı politikaları destekleyip desteklemeyeceği merak konusu. Konuya dair Grewal, “Seçim kampanyası esnasında bile kripto regülasyonlarında ilerleme kaydedilmesini ve her iki partinin de hem yapısal hem de açıklık anlamında irade koyacağını düşünüyoruz” diye konuştu ve ekledi: “Başkanlık yarışı sonuçlarından bağımsız kripto yanlısı bir Kongre’nin ortaya çıkacağını göreceğiz.”

Trump 180 derece dönerek yönünü kriptoya çevirmişti

Fairleigh Dickinson Üniversitesi tarafından Ağustos ayında yapılan bir ankete göre, kripto seçmeni nezdinde Harris’e kıyasla Donald Trump’ın daha çok destekçisi var. Eski başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Trump her ne kadar geçmişte Bitcoin’e dolandırıcılık yakıştırması yapsa da 2024 seçim kampanyasında ibreyi 180 derece döndürerek kripto yanlısı söylemlerde bulunmuştu.

Başkan Yardımcısı Harris ise 21 Haziran’da başlattığı seçim kampanyasından beri Trump’ın aksine blokzincir ve dijital varlıklara yönelik sessizliğe gömülmüştü. Ağustos ayında Harris’in kıdemli danışmanlarından Brian Nelson, Demokratların adayının kripto sektörünün büyümesi için “destekleyici politikalar” ortaya koyacağını belirtmişti.

Harris’i destekleyen Demokrat milletvekilleri ve adaylar da kripto sektörünün paydaşlarıyla diyalog kurmaya başlamış ve seçilmesi halinde yeni yönetimin kripto dostu politikalar izleyeceğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Alp Börü

Haftalık ekonomi yayını Bloomberg Businessweek Türkiye'de dokuz yıl boyunca ekonomi muhabiri olarak çalıştı. 2021 yılında CoinDesk Türkiye'de editörlük görevini üstlendi, ABD edisyonuna Türkiye'deki regülasyon çalışmalarına ilişkin haberler kaleme aldı. 2023'ün Ekim ayından beri Kriptomeda'nın yazı işleri müdürlüğünü sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala