bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,870.84 1.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,463.15 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 566.41 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 142.94 6.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586831 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.35096 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105133 0.52%

Coinbase’e Güvenlik İhlali Davası

coinbasee guvenlik ihlali davasi

Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase, yeni bir dava ile karşı karşıya kaldı. Bir hesap sahibi güvenlik ihlali suçlamaları ile Coinbase‘e dava açtı. Hesap sahibi, 96 bin dolarlık kaybının nedeni olarak Coinbase’i sorumlu tutuyor. Coinbase tarafı ise iddiayı reddetti ve geri ödeme yapmayacaklarını açıkladı.

coinbasee guvenlik ihlali davasi1

Coinbase, 96 Bin Dolarlık İddiayı Reddetti

Coinbase, bir hesap sahibinin güvenlik ihlali nedeniyle 96 bin dolarlık kayıp yaşadığı iddiasını reddetti. Bloomberg’de yer alan habere göre Coinbase‘de hesabı bulunan Jared Ferguson’un 96 bin dolarlık birikimi çalındı. Ferguson, mayıs ayında cep telefonu operatöründen kendisinin yapmadığı bir SIM kart değişikliği talebini açıklayan bir metin aldığını iddia etti. Yeni kartı aktif hale getiren Ferguson, Coinbase hesabındaki tüm birikimlerinin gittiğini ifade etti. Ferguson, Coinbase‘in yetkisiz para çekme işlemlerinden sorumlu olduğunu ve çalınan parasının geri ödenmesini talep etti.

Davaya göre Coinbase, e-mail şifreleri ile iki faktörlü doğrulama kodlarının şahsın kendisinin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek geri ödeme yapmayı reddetti. Coinbase’den gönderilen mailde “Lütfen e-postanızın, şifrelerinizin, 2FA kodlarınızın ve cihazlarınızın güvenliğinden yalnızca sizin sorumlu olduğunuzu unutmayın” ifadeleri kullanıldı.

Ferguson, Coinbase’in güvenlik prosedürünün ‘açıkça hileli ve yetkisiz işlemleri’ işaretlemediğini ve tutmadığını iddia ediyor. Hesabının, şifresi sıfırlandıktan hemen sonra yeni bir cihazdan ve daha önce hesabıyla ilişkilendirilmemiş bir IP adresinden sekiz saatten kısa bir süre içinde boşaltıldığını iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala