CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu: “Düzenlemelerle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz”

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

2024’ün başından bu yana %50’nin üzerinde performans göstererek geleneksel yatırım araçlarının çoğundan daha iyi bir performans sergileyen Bitcoin ve diğer kripto paralar için 2025 senaryoları konuşulmaya başlandı. Makroekonomik gelişmeler, jeopolitik olaylar, ve devam eden regülasyon çalışmalarının etkisinde kripto para piyasalarına ilişkin son değerlendirmeler, Türkiye’de üçüncü yılını kutlamaya hazırlayan CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu’ndan geldi. Ali Eşelioğlu, Türkiye’de kripto regülasyonuna, Bitcoin’de 2025 senaryolarına ve ABD seçimlerine ilişkin görüşlerini BTCHaber ile paylaştı.

“Kriptonun öncelikli gündemi seçimler”

Son dönemde piyasaların dünyanın farklı yerlerinden gelen önemli haberlerin etkisinde şekillendiğini vurgulayan Ali Eşelioğlu, “Çin’in büyüme endişeleri ve onu izleyen teşvik paketi vaatleri, ABD’den gelen 50 baz puan faiz indirimi ve tam da şu sıralar merakla beklenen üçüncü çeyrek bilançoları, makroekonomik cephedeki belirsizlikleri büyük ölçüde dağıttı. Piyasalar ekonomilerin büyüme ve daralma senaryolarını fiyatladı. Orta Doğu’daki belirgin riskler de en azından kripto para piyasaları tarafından bir anlamda sindirildi.

Ekim ayının ortalarından itibaren küresel piyasalarda yaşanan coşku Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerini de etkisi altına alırken piyasalar son dönemde özellikle ABD seçimlerinin sonucuna odaklandı. Dünyadaki birçok dengeyi değiştirebilecek seçim sonuçlarının da netleşmesi ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile birlikte 2025 itibariyle sermaye yeni stratejisini belirleyecek ve kriptoda kurumsal ilginin arttığı, kripto tabanlı yeni yatırım ürünlerinin piyasaya sürüldüğü yeni bir dönem başlayacak” dedi.

“Türkiye kriptoda küresel markalar çıkarabilir”

Türkiye’nin düzenleyici çerçeve bakımından birçok önde gelen kripto pazarından daha hızlı ve öncü adımlar attığını dile getiren Ali Eşelioğlu, “Endüstriye rahat bir nefes aldıran, ilk sınırları belirleyen yasa tasarısı 2 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Takip eden dönemde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gelen açıklamalarla çerçeve daha da netleşmekte. Türkiye bugüne dek gelişmekte olan piyasalar içinde bankacılık ve finans sisteminin en güçlü olduğu ülkelerden biri oldu. Bu gücün etkisini, finansal teknoloji sektöründe de açıkça görmekteyiz. CoinTR olarak biz bu başarının ardındaki önemli sebeplerden birinin düzenleyici yapı olduğuna inanıyoruz. CoinTR’nin yönetim ekibi finans sektörünün önemli kademelerinde çalışmış, bürokraside de aktif olarak görev yapmış isimlerden oluşuyor. Türkiye’de üçüncü yılını kutlamaya hazırlanan CoinTR olarak; Sermaye Piyasası Kurulu, MASAK, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), gibi tüm yapıların yapıcı ve rekabetin önünü açan bir regülatif altyapı oluşturmak için eşgüdümlü çalıştıklarına, sektör ile sürekli paylaşım hâlinde olduklarına birinci elden tanığız. Tüm bu çabaların istikrarlı bir şekilde sonuç vereceğine ve öncelikle yerli yatırımcılarla başlayıp, ilerleyen dönemde yabancı yatırımcıları da kapsayacak adımlarla Türkiye’den küresel kripto sektörü markalarının çıkacağına olan inancımız tamdır.” diye konuştu.

“İkincil düzenlemeleri yakından takip ediyoruz”

İlk çerçevenin sermaye şartı, dijital varlık hizmet sağlayıcı tanımı, hizmetlerin açıklamaları ve faaliyet gösterme koşulları gibi ayrıntıları içerdiğini belirten CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “CoinTR olarak yürürlüğe giren yasa kapsamında yükümlülüklerimizi yerine getirerek, başvurumuzu titizlikle gerçekleştirerek Faaliyette Bulunanlar Listesi’ndeki yerimizi aldık. Takip eden dönemde Bitget Türkiye satın almasını tamamlayarak CoinTR’nin kullanıcı tabanını daha da genişlettik. Hukuk, uyum, pazarlama iletişimi takımlarımızı sektörel yakınlığı gözeterek oluştururken teknoloji ekibimizi kurmak için de ülkemizin güçlü yetenek havuzundan yararlandık. CoinTR olarak gözümüz, ikincil düzenlemelerde. Yıl sonuna kadar yeni gelişmelerin yaşanmasını, önümüzdeki birkaç ay içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen ikincil düzenlemelerle de Türkiye’de kriptonun büyüme çağının başlayacağını düşünüyoruz. İlk günden itibaren söylediğimiz gibi kalıcı olmaya adanmış bir marka olarak CoinTR, mesul kılınacağı tüm yükümlülüklere uyum taahhüdünü yineliyor. Biz Türkiye’de güveni temel alan, inovasyonla büyüyen ve ana akıma dönüşen bir yatırım ortamı oluşmasını istiyoruz. Lider bir marka olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

86 yaşındaki avukattan kripto dolandırıcılığı: Ağır ceza!

86 yaşındaki avukat David Kagel, kripto dolandırıcılığından beş yıl şartlı tahliye ve 14 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Eski bir Kaliforniya avukatı olan Kagel, milyonlarca dolarlık bir kripto saadet zincirini yürüttüğünü kabul etti. Savcılar, kripto dolandırıcısının yaşı ve sağlık durumu nedeniyle beş yıl denetimli serbestlik istedi. 8 Ekim’de verilen kararda, Kagel’in mayıs ayında işlediği suçu ...

Bağlantıyı kopyala