bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,876.04 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,386.08 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 556.88 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 133.49 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587193 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.343879 2.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105451 0.24%

Dev şirketler Bitcoin’e resmen akın ediyor! Yatırımlar ne kadar arttı?

kurumsallar bitcoin yatirim

Son bir yıl içinde halka açık şirketlerin Bitcoin yatırımları yüzde 200 artış göstererek 7,2 milyar dolardan 20 milyar dolara ulaştı.

Bitbo’nun sunduğu verilere göre, şu anda 42 halka açık şirket toplamda yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 335 bin 249 BTC’ye sahip. Yatırım yöneticisi Nickel Digital Asset Management’ın analizine göre, bir yıl önce bu şirketlerin elinde bulunan Bitcoin miktarı sadece 7,2 milyar dolar değerindeydi. Bu da, halka açık şirketlerin BTC varlıklarının değerinde yüzde 177,7’lik bir artış yaşandığını ortaya koyuyor.

bitcoin yatirimlari

Bitcoin’e yatırım trendi, iş zekası şirketi MicroStrategy’nin Ağustos 2020’de 21 binden fazla BTC satın alarak dijital para birimini ana hazine rezervi olarak kabul etmesiyle başladı. Şirket, Ağustos 2024 itibarıyla varlıklarını 226 bin 500 BTC’ye çıkardı.

Şirketlerin Bitcoin yatırımına büyük destek

Bu artan ilginin ardından Nickel Digital, kurumsal yatırımcıların ve varlık yöneticilerinin Bitcoin’e yönelik tutumlarını daha iyi anlamak amacıyla bir anket gerçekleştirdi. Anket, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Singapur, İsviçre, Brezilya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 200 yatırımcıyı kapsadı.

Sonuçlar, ankete katılanların yüzde 75’inin halka açık şirketlerin Bitcoin sahibi olmasını desteklediğini gösterdi. Ayrıca, katılımcıların yüzde 26’sı, BTC’nin bir rezerv varlık olarak kullanılmasını güçlü bir şekilde savundu. Nickel Digital’in vurguladığı bir diğer nokta ise, anket katılımcılarının toplamda 1,7 trilyon dolarlık varlık yönetmesi. Bu kurumlar, halka açık şirketlerin BTC yatırımlarının daha fazla büyüyeceğini öngörüyor.

Ankete katılanların yüzde 58’i önümüzdeki beş yıl içinde borsada işlem gören şirketlerin yüzde 10’u veya daha fazlasının bilançolarında Bitcoin bulunduracağını öngörüyor. Ayrıca, katılımcıların yüzde 8’i önümüzdeki beş yıl içinde halka açık şirketlerin yüzde 25’inin veya daha fazlasının bilançolarına BTC ekleyeceğini tahmin ediyor.

“Bitcoin uzun vadede riskleri azaltabilir”

Nickel Digital’in CEO’su ve kurucu ortağı Anatoly Crachilov, bu bulguların kurumsal yatırımcıların BTC’de uzun vadeli bir değer gördüğünü belirtti:

“Kurumsal yatırımcılar ve varlık yöneticileri, borsada işlem gören şirketlerin varlıklarının bir parçası olarak kripto paraları portföylerine eklemeye başlamasının uzun vadede değerli olacağını ve bu sayede itibari paraların değer kaybı riskini azaltabileceklerini düşünüyorlar,” diye ekledi.

Şu anda kamuya açık şirketlerin elinde bulunan 335 bin 249 Bitcoin, toplam arzın sadece yüzde 1,5’lik kısmını oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala