Dijital tarımın geleceği: Cropto Tarım Token’ları 1 yaşında!

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Tarım sektörünü blockchain ile tanıştırarak tarımda dijitalleşmeye öncülük eden Cropto Tarım Token’ları, 2023 Ekim ayında başladığı yolculuğunun ilk yılını başarıyla tamamladı. Türkiye merkezli, Tarım RWA (Real World Assets) Tokenizasyon alanında bir ilk olan Cropto Tarım Token’ları, tarımsal ürünleri dijitalleştirerek kullanıcılarına 7/24 tarım ürünlerinde birikim imkânı sunarak küresel ölçekte bir yenilik sundu.

Cropto’nun şu an için Cropto Buğday Token (CROW), Cropto Fındık Token (CROF), Cropto Arpa Token (CROB) ve Cropto Mısır Token (CROC) adı altında 4 token’ı piyasada işlem görmektedir. Öncü dijital tarım markasının üç yıllık stratejik planında, token çeşitliliğini artırarak daha fazla tarımsal emtia eklemek yer alıyor. Bu hamle ile yatırımcılar yakın gelecekte farklı birçok tarımsal ürüne kolayca erişerek dijital tarımın bir temsilcisi haline gelecekler.

Tarımsal varlıklara dayalı kripto token üretimi ve satışı konusunda Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Tarım Finansal Teknoloji girişimi olan Cropto, tarım ürünlerine yatırımın, blokzincir teknolojisiyle merkezi olmayan blokzincir mimarisi ve metotları ile yeniden tasarlanmasını sağlıyor. Bu sayede Cropto Tarım Token’larına ülkemizde, bölgemizde, dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir insanın tarafından tarım ürünlerine kolay, hızlı, 7/24, istenilen miktarda (1kg, 10kg, 1000kg fark etmeksizin) yatırım yapmasına olanak tanınıyor. Böylelikle, Tarım ürünlerine yatırım Cropto ile sokağa iniyor.

Cropto’nun başarıları

2023 yılında kurulan Cropto, kısa sürede dünya genelinde 70’e yakın ülkede marka olarak tescillenerek küresel bir marka olma yolunda ilerliyor. İlk fiziksel teslimatını, Cropto’ya başvuran 27.000 Cropto Buğday Token (CROW) sahibi yatırımcıya gerçekleştiren şirket, 27.000 token CROW karşılığında 27 ton (27.000 kg) fiziksel buğday ürünü teslim etti. Bu yenilikçi adım, dijital tarımda önemli bir kilometre taşı oldu.

Cropto, aynı zamanda sisteminin şeffaflığını pekiştirmek amacıyla bağımsız denetçiler tarafından her üç ayda bir yapılan envanter denetim raporlarını yayımlayarak güvenilirlik sağladı. Şirket, tarım ticaretindeki konumunu güçlendirmek adına Söke Un, Ulusoy Un, CoinTR ve Minted Connect gibi sektörün önde gelen firmalarıyla stratejik ortaklıklar kurdu. Bu iş birliklerinin duyurusu, 7 Mart 2024’te düzenlenen “Tarım’ın Token’ı: Cropto” etkinliğinde yapıldı. Ayrıca, Cropto, CoinStore, FameEx, LAToken, CoinTR ve Bitlo gibi global ve yerel borsalarda listelenerek globalde ve Türkiye’de daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmayı başardı.

Cropto’nun yakın gelecekteki hedefleri

İlk yılındaki başarılarının ardından Cropto, Buğday, Fındık, Arpa ve Mısır tarım ürünlerini tokenize etmenin yanında yakın gelecekte Soya, Zeytin, Pamuk, Pirinç, Çavdar gibi önemli tarım ürünlerini de tokenize ederek daha geniş bir ürün yelpazesi sunmayı ve uluslararası iş birliklerini genişletmeyi hedefliyor. Şirket, tarımın dijitalleşmesinde öncü olmaya devam ederek, dünyanın ilk tarım odaklı merkezi olmayan kripto varlık borsası yani Tarım DEX’i olan CroptoDex‘i bu yıl hayata geçirecek.

CroptoDex, tarım ürünlerinde birikim yapmak isteyenlerin güvenli bir şekilde alım satım yapmalarını sağlarken aynı zamanda şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerini de ön planda tutacak. Ayrıca, Cropto daha fazla borsa üzerinde listelenerek marka görünürlüğünü artırmayı ve kullanıcı tabanını genişletmeyi planlıyor. Yıldan yıla artan oranlarda fiyatları şekillenen tarımsal ürünlere hem geleneksel emtia (altın, gümüş vs) yatırımcılarının hem de yatırımlarının bir kısmını volatiliteden uzak emtia bazlı kripto varlıklara ayırmak isteyen kripto yatırımcıları için Cropto Tarım Token’ları yatırımcılara yeni nesil birikim fırsatları sunuyor.

Cropto hakkında detaylı ve güncel bilgiler için:

Web Sitesi: www.cropto.io

X: https://x.com/cropto_io

Instagram: https://www.instagram.com/cropto.io/

Telegram: https://t.me/cropto_official

 Linkedin: https://www.linkedin.com/company/cropto/

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

PayPal, kuruluş hesaplarının kripto alım-satımına izin veriyor

Ödeme devi PayPal, 25 Eylül’de önemli bir yenilik duyurarak PayPal Business hesaplarının kullanıcıların kripto paraları doğrudan alıp satmalarına olanak tanıdığını açıkladı. Bu yeni özellik, New York eyaleti haricinde yerleşik ABD’li üyeler için geçerli olacak. PayPal’ın kripto para ve blokzincir alanındaki kıdemli yöneticisi Jose Fernandez da Ponte, işletme sahiplerinin dijital para etkileşimi taleplerine cevap vermekten heyecan ...

Bağlantıyı kopyala