Son dönemde adından çokça söz ettiren yatırım yönetim şirketi DWF Labs, birçok kripto projesiyle sırt sırta çalışıyor. Aynı zamanda piyasa yapıcı olan şirket, yatırım yaptığı veya birlikte çalıştığı kripto projelerinin yükselmesine katkı sağlıyor.
FTX’in arka bahçesi olan Alameda Research’ün iflas etmesiyle birlikte DWF Labs ön plana çıkmaya başladı. DWF Labs, bir venture capital (risk sermayedarı) olması nedeniyle potansiyelli kripto projelerini araştırıyor. Şirket, BTC ve ETH’den ziyade PEPE ve JASMY gibi coin’leri tercih ediyor.
DWF Labs’ın şimdiye kadar iş birliği yaptığı çoğu kripto projesinde sert yükselişler görüldü. Özellikle FLOKI, DWF Labs ile birlikte çalıştıktan sonra yüzde 1.000 oranında yükseliş yaşadı.
Peki DWF Labs, hangi kripto projeleri ile birlikte çalışıyor? İşte DWF Labs’ın portföyü…
1- Milady Meme Coin (LADYS)
LADYS, DWF Labs’ın yatırım yaptığı ve gelişimini desteklediği bir memecoin’dir. Risk sermayedarı, geçtiğimiz günlerde LADYS’e 5 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.
LADYS, Ethereum ağında yer alan NFT odaklı bir memecoin’dir. Projenin aynı zamanda OpenSea’de NFT koleksiyonu bulunmaktadır.
LADYS’in piyasa değeri: 208 milyon dolar
2- Floki (FLOKI)
Ethereum ağında piyasaya sürülen Floki ile DWF Labs’ın ilişkisi oldukça eskiye dayanıyor. FLOKI, henüz 250 milyon dolara yakın piyasa değerindeyken DWF Labs ile iş birliğine gitti.
DWF Labs, “Viking Köpek” temalı memecoin’e geçtiğimiz günlerde yeni bir yatırım yaptığını duyurdu.
FLOKI’nin piyasa değeri: 2,937 milyar dolar
3- Pepe (PEPE)
Kurbağa temalı memecoin Pepe, DWF Labs’ın en çok ilgi gösterdiği kripto projelerinden birisi. PEPE’yi piyasaya çıktığı dönemde radarına alan DWF Labs, uzun süredir popüler memecoin ile birlikte çalışıyor.
DWF Labs’ın göz bebeği PEPE, geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.
PEPE’nin piyasa değeri: 5,957 milyar dolar
4- GraphLinq Chain (GLQ)
GraphLinq Chain, merkeziyetsiz uygulamaları desteklemek için oluşturulan bir Proof of Authority (PoA) blokzinciridir. DWF Labs, GraphLinq Chain ile birlikte çalışmaktadır.
GraphLinq, birçok yatırımcı tarafından tercih edilmiş ve kısa sürede popülerlik elde etmiştir.
GLQ’nin piyasa değeri: 39 milyon dolar
5- Flare (FLR)
Flare, lansman sırasında XRP tarafından da desteklenen bir kripto projesidir. Proje, geliştiricilerin uygulamalar oluşturmasına olanak sağlayan bir Ethereum Virtual Machine (EVM) tabanlı katman-1 blokzincirdir.
DWF Labs, Flare’yi desteklemektedir ve piyasa yapıcılığını üstlenmiştir.
FLR’nin piyasa değeri: 1,22 milyar dolar
6- Toncoin (TON)
TON, DWF Labs’ın en fazla etkileşim verdiği ve en çok desteklediği blokzincirdir. Toncoin ekosistemine yatırımlar yapan ve bu ekosistemi büyütmeyi amaçlayan DWF Labs, son zamanlarda vites yükseltti. DWF Labs yönetimi, TON ekosistemine katkı sağlayan projelere daha fazla yatırım yapacaklarını duyurdular.
TON, Telegram tarafından desteklenen bir blokzincirdir. Kripto projesi, Notcoin gibi oyunlar ile son dönemde büyük bir ilgi gördü.
TON’un piyasa değeri: 18,225 milyar dolar
7- Manta Network (MANTA)
Manta Network, sıfır bilgi (ZK) uygulamaları için geliştirilen bir çok modüler ekosistemdir. Manta, iki farklı ağ sunmasıyla kısa sürede popüler oldu. Projenin Manta Pacific adında bir katman-2 ağı ve Manta Atlantic adında bir katman-1 ağı bulunuyor.
DWF Labs, Manta Network’ün potansiyelli bir proje olduğunu düşündüğü için yatırım yaptı. Risk sermayedarı, Manta’nın gelişimini destekliyor.
MANTA’nın piyasa değeri: 582 milyon dolar
8- JasmyCoin (JASMY)
Önceki boğanın yıldızlarından olan JasmyCoin (JASMY), DWF Labs’ın da dikkatini çekti. Risk sermayedarı, JASMY’nin piyasa yapıcılarından ve destekçilerinden birisidir.
Nesnelerin interneti (IoT) alanında hizmet veren JASMY, son günlerde gerçekleştirdiği yükseliş ile birlikte adından söz ettirmeyi başardı.
JASMY’nin piyasa değeri: 2,076 milyar dolar
9- Nakamoto Games (NAKA)
Oyun alanında hizmet veren ve blokzincir olan Nakamoto Games, yüksek kaliteli oyunları ve getiri sunan sürdürülebilir projeleri yatırımcılarına sunuyor. DWF Labs, Nakamoto Games’in destekçileri arasında yer alıyor.
NAKA’nın piyasa değeri: 99,844 milyon dolar
10- API3 (API3)
API3, API adı verilen girdilerin, blokzincir uygulamalarına doğrudan veri sağlamalarına yardımcı oluyor. Merkeziyetsiz çözümler sunan proje, DWF Labs’ın desteklediği altcoin’ler arasında yer alıyor.
API3’ün piyasa değeri: 405 milyon dolar
11- Dusk (DUSK)
Dusk, gerçek dünya varlıkları (RWA) alanında blokzincir çalışmaları yürütüyor. Yatırımcılarına, RWA alanında işlevsellik ve verimlilik sunuyor. DWF Labs, Dusk’ın piyasa yapıcılığını üstlenmekte ve projenin gelişimini desteklemektedir.
Geçtiğimiz haftalarda blokzincir çalışmalarını hızlandıran Dusk, yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.
DUSK’ın piyasa değeri: 200 milyon dolar
12- Clearpool (CPOOL)
Clearpool, DWF Labs’ın desteklediği bir başka kripto projesidir. Tıpkı Dusk gibi RWA alanına odaklanan Clearpool, merkeziyetsiz finansın geleneksel finans ile entegre olmasına odaklanmaktadır.
CPOOL’un piyasa değeri: 159,4 milyon dolar
13- Merlin Chain (MERL)
Merlin Chain, son dönemde popülerlik kazanan Bitcoin ekosisteminin öncü isimlerinden birisidir. Proje, ZK-Rollup ağını, merkeziyetsiz Oracle ağını ve veri kullanılabilirliğini BTC kanıt sistemine entegre ediyor. Merlin Chain, Bitcoin’i daha iyi bir hale getirmek amacıyla katman-2 hizmeti sunuyor.
DWF Labs, gelişen Bitcoin ekosistemine katkı sunmak amacıyla Merlin Chain’i destekliyor.
MERL’in piyasa değeri: 1,17 milyar dolar
14- ALEX Lab (ALEX)
Bir başka Bitcoin ekosistem projelerinden birisi olan ALEX Labs, DWF Labs’ın radarına girmeyi başardı. Risk sermayedarı, ALEX’i portföyüne ekledi. DWF Labs, sunduğu birçok hizmet ile ALEX Lab’ın gelişimini destekliyor.
ALEX Lab, Bitcoin ağının daha verimli olmasını ve daha fazla kullanıcı tarafından benimsenmesini amaçlıyor.
ALEX’in piyasa değeri: 127,29 milyon dolar
15- Quickswap (QUICK)
Polygon’un köklü merkeziyetsiz borsası Quickswap, DWF Labs’ın listesinde yer alan altcoin’lerden sadece birisi. Quickswap, Polygon‘un daha fazla likidite çekmesini ve merkeziyetsizliğin Polygon aracılığıyla geliştirilmesini amaçlıyor.
Uniswap’ın fork’u (kopya) olan merkeziyetsiz borsa, son dönemde geri planda kaldı.
QUICK’in piyasa değeri: 40 milyon dolar
16- Aevo (AEVO)
Aevo, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen merkeziyetsiz bir alım satım platformudur. Platform, opsiyon ve sürekli sözleşmeler üzerine hizmet vermektedir. Kripto sektörünün en yeni oyuncularından birisi olan Aevo, potansiyeliyle DWF Labs’ın radarına girmeyi başardı. Risk sermayedarı, Aevo’nun gelişimini destekliyor.
AEVO’nun piyasa değeri: 805 milyon dolar
17- Scallop (SCA)
Sui blokzincirinde yer alan Scallop, kullanıcılara yüksek faizli borç verme, dinamik para piyasası sunma ve düşük ücretli borçlanma imkanı sunar. Merkeziyetsiz finans platformu, DWF Labs’ın desteklediği altcoin’ler arasında yer almaktadır. Henüz yeni olması nedeniyle potansiyelli görülmektedir.
SCA’nın piyasa değeri: 20,38 milyon dolar
18- Multibit (MUBI)
BRC-20 furyasının Bitcoin’i sardığı dönemde piyasaya sürülen Multibit, merkeziyetsiz finans ve köprü projesidir. Multibit, kullanıcıların Bitcoin üzerindeki BRC-20 token’larını EVM zincirleri üzerindeki ERC-20 token’larına dönüştürmelerine olanak tanıyor. DWF Labs, Bitcoin ekosisteminin bir parçası olan Multibit’in gelişimini destekliyor.
MUBI’nin piyasa değeri: 88,3 milyon dolar
19- Port3 Network (PORT3)
Web3 odaklı bir kripto projesi olan Port3, dünya çapında birbirine bağlı milyonlarca mobil cihazdan merkeziyetsiz ağ oluşturarak veri işlemeyi kolaylaştırıyor. Proje, Web3’ün gelişimine ve verimliliğine odaklanıyor. Risk sermayedarı DWF Labs, Port3’ün yatırımcıları arasında yer alıyor.
PORT3’ün piyasa değeri: 14,78 milyon dolar
20- Mobox (MBOX)
Topluluk odaklı bir platform olarak inşa edilen Mobox, kullanıcıların oluşturduğu içerikler ile merkeziyetsiz oyunlarda ön plana çıkmayı hedefliyor. Mobox, birlikte yaratılan ve yönetilen açık dünya ekonomisine sahiptir. DWF Labs, oyun alanındaki girişimlerinin bir parçası olarak MBOX’a yatırım yapmıştır.
MBOX’un piyasa değeri: 106,4 milyon dolar
21- PHALA (PHA)
Phala Network, Secure Enclaves tarafından desteklenen bir zincir dışı hesaplama ağıdır. İşlem verimliliğine ve Web3 gelişimine odaklanır. Yapay zeka alanına da girmektedir. DWF Labs, Phala Network’ün destekçileri arasında yer almaktadır.
PHA’nın piyasa değeri: 150 milyon dolar
22- NuLink (NLK)
NuLink, geliştiricilerin uygulama oluşturmaları ve veri güvenliği çerçevesinde gizliliği sağlamasını kolaylaştırmaktadır. Platform, sağlam veri korumasına odaklanmakta ve bu alanda çeşitli yardımcı programlar sunmaktadır. DWF Labs, NuLink’in en büyük destekçilerinden birisidir.
NLK’nin piyasa değeri: 61,48 milyon dolar
23- AIOZ Network (AIOZ)
AIOZ Network, kapsamlı ve bir bütün altyapı hizmeti sunar. AIOZ, Web3 alanında depolama, yapay zeka kullanımı, talep üzerine video için altyapı ve içerik akışında çeşitli hizmetler sunar. Son dönemde geri planda kalsa da DWF Labs’ın desteklediği kripto projesidir.
AIOZ’un piyasa değeri: 764 milyon dolar
24- Klaytn (KLAY)
Bir dönemin efsanesi olan ve geçmiş dönemde gerçekleştirdiği yükselişler ile yatırımcıların dikkatini çeken Klaytn, DWF Labs’ın listesinde yer almaktadır. DWF Labs, Klaytn’ın likidite akışını ve gelişimini desteklemektedir.
Klaytn, açık kaynaklı bir blokzincirdir. Popüler kripto projesi, metaverse ve oyun alanına odaklanır. Katman-1 altyapısıyla yoğun ilgi görmektedir.
KLAY’ın piyasa değeri: 806 milyon dolar
25- Conflux (CFX)
Geçtiğimiz sene Çin furyasıyla birlikte ön plana çıkan Conflux, verimliliğe ve düşük işlem gücüne odaklanan bir katman-1 blokzincirdir. Conflux, Asya’da popüler hale gelmiş ve yoğun bir talep görmüştür. Asya’ya açılma planları çerçevesinde DWF Labs’ın da dikkatini çekmiştir. Risk sermayedarı, Conflux’a yatırım yapmıştır.
CFX’in piyasa değeri: 920 milyon dolar
26- Beam (BEAM)
Beam, tıpkı Bitcoin gibi her dört yılda bir halving gerçekleştirmektedir. BeamHash tarafından desteklenen blokzincir ile veri kaydetmeyi ve verimli işlemleri desteklemektedir. DWF Labs tarafından yatırım alan proje, birçok risk sermayedarından da destek almayı başarmıştır.
BEAM’ın piyasa değeri: 1,23 milyar dolar
27- Yield Guild Games (YGG)
Yield Guild Games, çıktığı dönemde Binance’ten büyük bir destek gördü. Blokzincir oyunlarında kullanılan NFT’lere yatırım yapan ve merkeziyetsiz yönetişim (DAO) mantığıyla yürütülen bir oyun projesidir. YGG, çıktığı dönemde adından söz ettirmesiyle DWF Labs’ın da dikkatini çekti. DWF Labs, YGG’nin piyasa yapıcılığını ve gelişimini desteklemektedir.
YGG’nin piyasa değeri: 363,62 milyon dolar
28- Axelar (AXL)
Axelar, merkeziyetsiz uygulamaları birçok blokzincirde ölçeklendirmenin verimli ve tasarruflu yolunu sunmaktadır. Axelar, birleştirici bir Web platformu olarak bilinmektedir. DWF Labs’ın desteğini almayı başaran proje, son dönemde geri planda kalsa da potansiyelli kripto projeleri arasına adını yazdırmıştır.
AXL’in piyasa değeri: 665 milyon dolar