Donald Trump destekli kripto projesi sınıfta kaldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Donald Trump ailesinin destek verdiği merkeziyetsiz platform World Liberty Financial, ilk token satışında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Başlangıçta hedeflenen 300 milyon dolarlık token satış hedefinin sadece yüzde 3,4’üne ulaşılması projedeki aksaklıkları gözler önüne serdi.

world liberty financial donald trump

WLFI tokenının satışı 15 Ekim’de tanesi 1,5 sentten satılacak 20 milyar token için başladı. Ancak sadece 14 saat içinde yaklaşık 730 milyon WLFI satılabildi. Etherscan verilerine göre WLFI yalnızca 6.832 farklı cüzdanda mevcut. Bu rakam, proje ekibinin token satışından bir gün önce duyurduğu 100 binden fazla kayıt olduğuna dair paylaşımın oldukça altında.

World Liberty Financial’ın web sitesi, tokenlar satışa sunulduktan kısa bir süre sonra aşırı trafik nedeniyle çökerek birkaç saat boyunca kullanılamaz hale geldi. Kullanıcılar, siteye erişim sağlarken sık sık “web sitesi bakımda” mesajıyla karşılaştı.

Trump’ın açık desteği yetersiz kaldı

15 Ekim’de yayımlanan ve “golden paper” olarak adlandırılan belgede WLFI’nin toplam arzının 100 milyar token olacağı ve bunun yüzde 35’inin uygun katılımcılara satılacağı belirtildi. Donald Trump’ın oğulları Eric, Barron ve Donald Trump Jr., platformun “Web3 Elçileri” olarak tanıtılıyor.

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump 15 Ekim’de token satışını duyurmak amacıyla X platformunda bir paylaşımda bulundu. Videoda, “Kripto, geleceğin anahtarıdır; bu muazzam teknolojiyi benimseyelim ve dijital ekonomide öncü olalım” şeklinde ifadeler kullandı.

Proje, yalnızca akredite yatırımcıların erişimine açık. Akredite yatırımcılar, SEC onayı olan ve genellikle yılda 200 bin dolardan fazla kazanan, 1 milyon dolardan fazla varlığa sahip yatırımcılardan oluşuyor.

Platformun operasyonlarından sorumlu başkan Zak Folkman, 14 Ekim’de düzenlenen bir X Spaces etkinliğinde kullanıcıların kripto ödünç alıp vermesini, likidite havuzları oluşturarak bunlarla etkileşimde bulunmasını ve stablecoinlerle işlem yapmasını sağlamak için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bu metrik Bitcoin fiyatında yükselişin habercisi olabilir

Kripto para araştırmacıları, Fed’in politika faizini 50 baz puan düşürmesinin ardından Bitcoin (BTC) fiyatının yaklaşık yüzde 8 yükseldiğini belirtti. “Supply in Profit” olarak bilinen bir metrik, mevcut piyasa fiyatının altında alınan Bitcoin’lerin toplam arz içindeki oranını ifade ediyor. Bu oran yükseldiğinde, daha çok yatırımcının kârda olduğu anlamına gelir. Bu da satış baskısının azalmasına ve piyasa ...

Bağlantıyı kopyala