bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,714.66 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,299.41 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 496.60 0.86%
solana
Solana (SOL) $ 128.65 0.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530599 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.324206 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095219 2.26%

Donald Trump, kripto yaklaşımıyla seçmenleri cezbetti

donald trump kripto

Kripto para birimlerini benimseyen ve ABD’deki seçimlere hazırlanan Donald Trump, Cumhuriyetçilerden de oy toplayabilir.

Paradigm tarafından yapılan bir ankete göre, Donald Trump, ABD’de kripto sektörüne yönelik olumlu adımlarıyla Cumhuriyetçilerin dikkatini çekti.

Olumlu açıklamalarıyla Joe Biden’ın önüne geçmeyi başaran Trump, kararsız Cumhuriyetçilerin de ilgisini çekmeyi başardı. Anket, Trump’a oy vermeyi planlamayan Cumhuriyetçilerin yüzde 13’ünün kriptoya yaklaşımı nedeniyle Trump’a olumlu bakmaya başladığını gösterdi.

Kripto destekçisi Donald Trump ABD’de yükseliyor

Kripto yatırım firması Paradigm, gün içerisinde bir anket yayımladı. Ankette, Donald Trump’ın Cumhuriyetçilerdeki izlenimi irdelendi.

Paradigm’in baş hukuk sorumlusu Katie Biber ve şirketin hükümet işleri sorumlusu Alex Grieve’e göre, Cumhuriyetçiler kriptonun potansiyelinin farkında ve anlaşılabilir kurallar oluşturmak için Kongre eylemini destekliyor.

Ankete katılanların yüzde 60’lık kısmı, Kongre’nin kripto alanında düzenlemeler getirmesi gerektiğini düşünüyor. Cumhuriyetçiler, ABD’deki finansal sistemin işleyişini beğenmiyor. Anket katılımcılarının yüzde 28’i daha önce kripto ile uğraştığını belirtti.

Ankete katılanların yüzde 94’ü ise kişisel mali kayıtlarının gizli kalması gerektiğini savundu. Katılımcıların yüzde 68’i ise merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC‘ler) karşı duruyor.

Hazırlanan bu anket, Cumhuriyetçilerin kripto hakkında olumlu bir izlenime sahip olduğunu gösterdi. Katılımcıların yüzde 36’sı kriptoya olumlu bakarken, yüzde 30’u negatif bir görüş bildirdi.

Trump’ın günden güne kriptoya yaklaşması da anketi doğrular nitelikte. Cumhuriyetçi siyasiler, kripto para birimini tercih eden seçmenlerin mesajını almış gibi görünüyor. Cumhuriyetçi Ulusal Komite, bu hafta parti platformuna dijital varlık desteğini dahil ettiğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala