bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,791.22 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,350.52 1.82%
bnb
BNB (BNB) $ 516.05 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 134.19 2.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536654 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.341681 0.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.103063 6.78%

Donald Trump net: Bitcoin desteklenmeli

donald trump bitcoin kripto

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, katıldığı bir programda Bitcoin hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Trump, ABD hükümetinin BTC satışını eleştirdi.

Son birkaç aydır kripto sektörüne yönelik pozitif yaklaşım sergileyen Trump, önemli bir Bitcoin destekçisi olarak biliniyor. Trump, önceki haftalarda BTC’yi stratejik rezerv olarak kullanacağını açıklayarak küresel çapta ses getirmişti.

ABD başkan adayı Trump, geçtiğimiz günlerde Adin Ross ile röportaj gerçekleştirdi. Trump, Bitcoin’i çok modern bir para birimi olarak nitelendirdi. Başkan adayı, kripto endüstrisini yapay zekaya benzetti.

Donald Trump’tan Bitcoin mesajı

ABD hükümeti önceki günlerde 2 milyar dolar değerinde Bitcoin’i (BTC) bilinmeyen bir kripto cüzdanına taşıdı. Kripto uzmanları, bu transferin potansiyel bir satış olduğunu öne sürdü.

Kick platformunda yayıncı olan Adin Ross, konuk olarak ABD başkan adayı Donald Trump’ı ağırladı. Ross, Trump’a ABD hükümetinin BTC satışını söyledi ve seçilmesi halinde kriptoyu destekleyip desteklemeyeceğini sordu.

Trump, ABD hükümetinin BTC satışına “Bu yapmamaları gereken bir şey çünkü bunu inşa etmeye çalışmaları gerekiyor.” dedi. Başkan adayı, ABD’nin Bitcoin ve diğer kripto paraları sahiplenmemesi halinde bunu Çin’in yapacağını belirtti.

Cumhuriyetçilerin güçlü başkan adayı Trump, kripto alanında ABD’nin arka planda kalmaması gerektiğini savundu. Özellikle Bitcoin madenciliğine yönelik söylemleriyle dikkat çeken Trump, ABD’nin bir Bitcoin madenciliği süper gücü olması gerektiğini dile getirdi.

Kripto topluluğu, ABD seçimlerinde Bitcoin’in önemli bir etmen olacağını düşünüyor. Topluluk, Trump’ın Bitcoin’e vereceği destek ile seçimi kazanabileceğini öne sürüyor.

ABD Senatörü Cynthia Lummis, kısa bir süre önce, ABD’nin beş yıllık planlama ile yılda 200.000 BTC satın almasını sağlayacak bir yasa tasarısı hazırladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala