bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,423.19 2.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,309.71 3.40%
bnb
BNB (BNB) $ 556.74 4.04%
solana
Solana (SOL) $ 142.53 7.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.469203 3.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41137 2.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.118954 5.06%

Donald Trump’tan kripto dünyasında ses getirecek “af” vaadi!

donald trump kripto

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Kasım ayındaki seçimlerde yeniden seçilmesi durumunda, Silk Road’un kurucusu Ross Ulbricht’e başkanlık affı vereceğini vaat etti.

Trump, 25 Mayıs’ta Washington’da düzenlenen Liberteryen Parti Ulusal Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Silk Road kurucusunun durumu hakkında şu sözlere yer verdi:

“Eğer beni tekrar seçerseniz, göreve başladığım ilk gün Ross Ulbricht’in cezasını hafifleteceğim. Zaten 11 yıl hapis yattı, onu evine geri getireceğiz.”

Silk Road nedir?

2011 yılında başlatılan ve “Dread Pirate Roberts” takma kullanıcı adı altında Ulbricht tarafından kişisel bir dizüstü bilgisayar üzerinden yönetilen Silk Road, ilk modern darknet (karanlık internet) pazarı olarak biliniyor. Ulbricht, 1 Ekim 2013’te ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklanmış ve 2015 yılında, Silk Road operasyonlarıyla ilgili çeşitli suçlardan dolayı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü isme bu cezalara ek olarak 40 yıl hapis cezası verilmiş ve şartlı tahliye hakkı tanınmadı.

Silk Road platformuna ulaşan internet kullanıcıları, yasa dışı bir çok hizmete erişebiliyordu. Kullanıcılar, ödemeleri ise kripto paralar ile yapıyordu.

Donald Trump, kripto dünyasına mavi boncuk dağıtıyor

Donald Trump, ayrıca dijital varlıklar hakkındaki tutumunu bu yıl başlarında değiştirmiş olmasının ardından kripto paralara olan destekçi yaklaşımının her zaman altını çiziyor.

Kripto varlıklarını merkeziyetsiz borsalarda (DEX) saklayanları koruyacağını belirten drump, sektörün okyanus ötesinde değil, ABD’de şekilleneceğini paylaştı:

“Kriptonun ve Bitcoin’in geleceğini denizaşırı ülkelerde değil, ABD’de inşa etmeyi sağlayacağım. Elizabeth Warren ve adamlarını Bitcoin’inizden uzak tutacağım.”

ABD’de ikinci kez başkan adayı olan ünlü milyarder, geçmiş yıllarda Bitcoin’in bir aldatmaca olduğunu iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala