bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Donald Trump’ın kripto girişiminde yeni detaylar ortaya çıkıyor

donald trump kripto

Donald Trump, bir suikast teşebbüsünden sağ çıktıktan sadece bir gün sonra, uzun zamandır merakla beklenen kripto para girişimi World Liberty Financial’a dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Her ne kadar proje hakkında birçok detay belirsizliğini korusa da, World Liberty Financial’ın arkasındaki ekip, Rug Radio ile gerçekleştirdikleri canlı yayında bazı bilgiler paylaştı.

Ethereum ağında faaliyet gösterecek olan World Liberty Financial, kripto paralar ile borç alma ve borç verme hizmetleri sunacak. Trump’ın projesi, mevcut teknik alternatiflerden daha kullanıcı dostu ve erişilebilir olacağı iddiasında bulunuyor. Kripto girişimi yönetim tokeni olarak WLFI’den destek alacak.

World Liberty Financial ekibinden Zak Folkman ve Chase Herro, WLFI token dağıtım planına dair bazı yeni bilgiler paylaştı. Token satışının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından denetleneceği açıklandı.

“Ön satış ya da risk sermayesi yatırımı gerçekleşmedi. Bu, diğer DeFi projeleri gibi çok adil bir token dağıtımı sunacak.”

WLFI dağıtımı nasıl gerçekleşecek?

World Liberty Financial’ın teknik raporuna göre, WLFI arzının yüzde 62,66’sı yakında gerçekleşecek olan token satışında dağıtılacak. Bu satıştan elde edilen net gelirin bir kısmı, projenin çoklu imza cüzdanı olarak bilinen hazine rezervine aktarılacak, geri kalanı ise projenin kurucuları, ekip üyeleri ve hizmet sağlayıcılarına ödenecek.

Whitepaper belgesinden alınan bilgilere göre, WLFI token arzının yaklaşık yüzde 17,33’ü, topluluk büyüme girişimlerine ve World Liberty’nin yönetişiminde daha fazla katılım teşvikine ayrılacak. Kalan yüzde 20’lik bölüm ise proje ekibi, danışmanlar ve gelecekteki işe alımlara yönelik olacak. WLFI tokenlerinin geri kalan kısmı ise WLF Vakfı, Trump Organizasyonu’nun bağlı kuruluşları ve Trump’ın uzun süreli müttefiki Steve Witkoff tarafından yönetilen Witkoff Group’a tahsis edilecek.

Ekibin sunduğu bilgilere göre WLFI satın almak isteyen yatırımcılar, Coinbase ve Kraken gibi Amerikan kripto borsalarının uyguladığı “müşterini tanı” (KYC) standartlarına uymak zorunda.

Whitepaper, WLFI tokenlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmasının amaçlanmadığını vurgularken, tokenlerin SEC mevzuat çerçevesinde akredite yatırımcılara sunulacağını belirtiyor.

SEC, akredite yatırımcıları, son iki yıl içinde 200.000 dolar gelir elde eden veya eşleriyle birlikte 300.000 dolar kazanan, 1 milyon dolar veya daha fazla net varlığı bulunan, ya da bir finans uzmanı olan bireyler olarak tanımlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala