bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Donald Trump’tan iki önemli hamle: Kripto için olumlu mu?

jamie dimon kripto abd trump donald

ABD başkan adayı Donald Trump, kripto karşıtı olarak bilinen JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’u Hazine Bakanı yapmayı planlıyor. Ayrıca Trump, Federal Rezerv (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı da görevde tutmayı planlıyor. Bu iki hamle, kripto sektöründe yankı uyandırdı.

Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalar ile kripto dünyasının sevgisini kazanan Trump, bu sefer güldürmedi. Bloomberg’e verdiği demeçte açıklamalarda bulunan Trump, iki önemli isim hakkında konuştu. Bu isimlerden birisi kripto karşıtı açıklamalarıyla bilinen JPMorgan CEO’su Jamie Dimon oldu.

Trump, ABD’yi Bitcoin merkezi yapacağını söyledi, ancak Hazine Bakanı olarak seçtiği isim tartışma yarattı.

Donald Trump’tan kripto karşıtı isim

ABD başkan adayı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği röportajda JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’a büyük saygı duyduğunu ve seçilmesi halinde Dimon’u Hazine Bakanı yapabileceğini aktardı.

Dimon, 6 Aralık 2023’te verdiği bir demeçte, kripto paranın tek kullanım alanının suç olduğunu öne sürmüştü. Dimon, “Ben hükümetin yerinde olsaydım kriptoyu kapatırdım.” şeklinde açıklama yaptı.

Dimon, olası bir Trump yönetimiyle ilk kez ilişkilendirildi. İkili geçmişte pek de samimi değildi. Trump, daha önce Dimon’ın çok abartılmış bir küreselci olduğunu söylemişti.

Trump, Fed Başkanı Jerome Powell’ın görevine devam edebileceğini de aktardı.

Başkan adayının 25-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Bitcoin Konferansı’nda daha fazla ayrıntı vermesi bekleniyor.

Trump, daha önce kripto için olumsuz bir tavır sergiliyordu. ABD’nin ünlü siyasetçisi, 2019 yılında “Para olmayan ve değeri oldukça değişken olan ve ince havaya dayanan BTC ve diğer Kripto para birimlerinin hayranı değilim.” demişti.

Kripto sektörünün günden güne geliştiğini fark eden Trump, son zamanlarda girişimlerini hızlandırdı. Başkan adayı, seçim kampanyasına kripto paralarla da bağış kabul ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala