bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Donald Trump’tan kripto dostu hamle

bitcoin donald trump vance senator

ABD başkan adayı Donald Trump, Senatör JD Vance’i sağ kolu olarak seçti. Cumhuriyetçilerin seçimleri kazanması halinde başkan yardımcısı olarak görev yapacak olan JD Vance, kripto destekçisi olarak biliniyor.

Ohio senatörü, sık sık kripto ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. JD Vance, bir dönem Bitcoin (BTC) tuttuğunu da itiraf etti. Kripto sektörünün desteklediği Trump’ın kripto dostu bir ismi başkan yardımcısı yapması dikkat çekti.

JD Vance, SEC Başkanı Gary Gensler’ı da eleştirmişti.

Donald Trump’a kripto dostu yardımcı

Donald Trump’ın başkan yardımcısı olarak seçtiği Senatör JD Vance, 2022 yılında 250.000 dolar değerinde Bitcoin (BTC) tutuyordu. Senatör, kripto yanlısı mevzuatı desteklediğini aktardı.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, 15 Temmuz tarihinde verdiği bir demeçte, JD Vance’in ekibe katılacağını aktardı. Vance, Coinbase’in Stand With Crypto girişimi tarafından kriptonun güçlü bir destekçisi olarak değerlendirildi.

Hillbilly Elegy kitabının yazarı olan Vance, iki yıla yakın bir süredir siyaset yapıyor. 2022 yılında Ohio Senatosu koltuğu için girdiği yarışı kazanmıştı. Trump 2022 Senato ara seçimlerinde Vance’i desteklemiş, Vance de 2024 Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde Trump’ı aday göstermişti.

Bitcoin ve kripto para birimleriyle bağış kabul eden Trump, Bitcoin madenciliğini de ABD’ye taşımak istiyor. JD Vance’in ekibe katılması, kripto sektörü açıdan olumlu karşılandı.

JD Vance, daha önce SEC Başkanı Gary Gensler’ı eleştirmişti. Senatör, Gensler’ın kripto düzenlemesi için seçilmiş en kötü kişi olduğunu belirtti. JD Vance, Gensler’ın ABD’deki menkul kıymetler içine siyaseti daha fazla katmaya çalıştığını öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala