bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,142.11 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,383.20 1.71%
bnb
BNB (BNB) $ 569.16 1.74%
solana
Solana (SOL) $ 139.98 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472224 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.390158 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123343 1.32%

Dünyanın en büyük vadeli borsasından Bitcoin adımı

CME Bitcoin

Dünyanın en büyük vadeli işlem borsası CME Group, spot Bitcoin işlemlerini başlatmayı planlıyor.

Financial Times’ın yaptığı habere göre, CME Group spot Bitcoin işlemlerini başlatacak. Dünyanın en büyük vadeli işlem platformu CME, Wall Street’te artan Bitcoin talebine sessiz kalmadı.

Chicago merkezli borsa, lider kripto para birimini düzenlenmiş bir piyasada alıp satmak isteyen kurumsal isimlerle görüşmelerde bulunuyor.

kripto bitcoin

CME Group’tan Bitcoin hamlesi

Halihazırda vadeli Bitcoin işlemleri sunan CME Group, ibreyi spot Bitcoin işlemlerine çevirdi. Chicago merkezli borsa, yatırımcılarına temel alım satım imkanı sunacak ve işlemlerin daha kolay gerçekleşmesini sağlayacak. Financial Times‘ın kaynakları, CME’nin spot Bitcoin işlemlerini İsviçre merkezli EBS aracılığıyla yürüteceğini aktardı.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından bazıları Bitcoin’e karşı olumsuz bir tavır sergilerken, spot Bitcoin ETF’lerin işleme başlamasıyla pozitif yaklaşım sergilemeye başladı. Geleneksel finansın devleri, Bitcoin’in gelecekte de var olacağını ve büyük bir kitle tarafından benimseneceğini düşünüyor.

Bracebridge Capital gibi hedge fonları ve Wisconsin Investment Board gibi emeklilik fonları spot Bitcoin ETF aracılığıyla BTC’ye yöneldi. Kurumsal talebin artması, CME’yi de harekete geçirdi. CME, işlem hacmine göre en büyük vadeli işlem platformu Binance’i geride bırakmayı başarmıştı.

CME’nin rakibi olan CBOE Global Markets, geçtiğimiz ay düzenleme eksikliğini gerekçe göstererek spot piyasa işlemlerini kapatacağını duyurmuştu.

İsmini vermek istemeyen bir kripto işlem platformu yöneticisi, CME’nin spot Bitcoin işlemlerinde önemli bir pazar payı elde edip edemeyeceğini sorguladı. Yönetici, “Ellerindeki tüm verimliliği nasıl gerçekleştireceklerini görmekte zorlanıyorum” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala