bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,524.22 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,328.88 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 546.18 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 130.82 2.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.575694 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.334053 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1021 0.11%

Düşüşe aldırış etmediler: Temmuz ayında devasa BTC birikimi

bitcoin btc birikim balina temmuz

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) iki yönlü fiyat dalgalanması yaşadığı Temmuz ayında balinalar büyük bir birikim yaptı.

IntoTheBlock’un verilerine göre, kripto para piyasasında gerçekleşen düşüşleri fırsata çeviren balinalar 84.000 BTC satın aldı. Bu birikim, Ekim 2014’ten bu yana en yüksek seviye oldu.

Önceki ay 5,4 milyar dolar BTC biriktiren balinaların iyimserliği, önümüzdeki döneme yönelik yükseliş beklentisini canlandırdı. Kripto analistleri, özellikle Fed’in faiz indirimi yapmasıyla birlikte boğa piyasasının başlayacağını düşünüyor.

Bitcoin ustaları alım yönlü hareket etti

Blokzincir analiz platformu IntoTheBlock ve TradingView tarafından derlenen verilere göre, Bitcoin’in (BTC) dolaşımdaki arzının en az yüzde 0,1’ine sahip cüzdanlar rekor birikime imza attı.

Verilere göre, birikim aralığı BTC’nin 55.000 doların altına düşmesi ile başladı ve 69.000 dolar seviyesine kadar devam etti. BTC, Temmuz ayını yüzde 3’lük düşüş ile kapattı.

Balinaların stratejik birikimi, 50.000 dolar ila 70.000 dolar arasında uzun süredir konsolidasyon aşamasında olan BTC’nin potansiyel bir kırılıma imza atacağını düşündürttü.

Analistler, BTC’nin yükselişi konusunda iyimserliğini korudu.

Bitfinex Türev Ürünler Başkanı Jag Kooner, “Eylül ayında yapılacak bir faiz indirimi, yükseliş hissi yaratacak ve genel olarak piyasadaki likiditeyi artıracaktır; bu da yatırımcılar geleneksel varlıkların dışında daha yüksek getiri aradıkça Bitcoin ve diğer kripto paralar için olumlu olacaktır.” dedi.

Kooner, faiz indirimiyle kurumsalların daha fazla kripto paralara yaklaşacağını ve ETF’lerin yeni rekor girişlere imza atacağını düşünüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda, politika faizinin Eylül ayında indirilebileceğini belirtti. Enflasyonu düşürme konusunda başarılı bir strateji izlediklerini söyleyen Powell, bu yıl sonuna kadar en az iki faiz indiriminin sinyalini verdi.

Bankacılık devi ING, müşterilerine gönderdiği bir notta, “Fed ‘yumuşak iniş’ için çabalıyor ve eğer veriler indirim yapmalarına izin verirse, ki tahminlerine göre kesinlikle bu yönde ilerliyor, o zaman bu fırsatı değerlendireceklerini düşünüyoruz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala