bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,711.27 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,371.16 0.56%
bnb
BNB (BNB) $ 568.03 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 135.64 0.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.466524 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.379291 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12082 3.72%

Düşüşe rağmen önemli bir veri: Bitcoin’de (BTC) kıtlık

bitcoin btc arz kitlik

Son zamanlarda düşüş yönlü hareket eden Bitcoin (BTC) önemli bir veriyle yüreklere su serpti. CryptoQuant’ın analizlerine göre, borsalardaki BTC miktarı son üç yılın en düşük seviyesine ulaştı.

19 Haziran tarihli verilere göre, borsalarda yer alan BTC miktarı yüzde 10’a yakın düşüş yaşadı. Bu veri, satış baskısının azaldığını ve kurumsal yatırımcıların BTC biriktirmeye devam etmesi halinde arz şoku yaşatabileceğine işaret ediyor.

bitcoin boga piyasasi

Borsalarda Bitcoin (BTC) azalıyor

CryptoQuant verilerine göre, borsalarda 2.825.703 Bitcoin (BTC) bulunuyor. Yılın başında bu miktar 3.039.000 seviyesindeydi. Son altı ayda 200.000’e yakın BTC’nin borsalardan çekilmesi birikim sinyali olarak yorumlandı.

Cointelegraph, borsa bakiyesi olarak adlandırılan düşük borsa rezervlerinin potansiyel bir arz şokuna yol açabileceğini belirtti. Bilindiği üzere spot Bitcoin ETF döneminde benzer senaryo gerçekleşmişti ve BTC’de sert bir yükseliş görülmüştü.

Ocak 2024’te işleme başlayan Spot Bitcoin ETF’ler özellikle ilk birkaç ay içinde önemli bir büyüme kaydetti. BlackRock ve Fidelity gibi ihraççılar, BTC arzı üzerinde baskı oluşturdu. BlackRock’ın IBIT ürünü 274.000 BTC’ye ulaştı.

Geçtiğimiz ay ETF’lere ve ürünlere giriş 2 milyar dolara ulaştı. Coinshares’in paylaştığı bir rapora göre, Bitcoin yatırım araçları küresel olarak 73 milyar dolarlık BTC barındırıyor. Rapor, ABD Fed’in şahin (baskıcı) tutumunun BTC’ye sermaye kaçışı sağladığını öne sürdü.

Franklin Templeton CEO’su Jenny Johnson, “Bu gerçekten de erken benimseyenlerin ilk dalgası ve bence bir sonraki dalga çok daha büyük kurumlar” diyerek BTC kıtlığının günden güne artacağını iddia etti.

Tüm bu etmenler BTC‘nin borsalarda azalmasını sağladı. Diğer taraftan balinalar da birikim yapmaya devam ediyor. Son raporlara göre 1 BTC’nin üzerinde varlığı bulunan balinalar her düşüşü alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala