bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,257.34 4.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,363.50 2.85%
bnb
BNB (BNB) $ 519.78 3.07%
solana
Solana (SOL) $ 134.80 3.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540867 1.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344524 2.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10392 8.09%

Düşüşün perde arkası: Bitcoin balinalarından büyük birikim

btc-balina-bitcoin

Zincir üstü verilere göre, Bitcoin balinaları geçtiğimiz ay meydana gelen düşüşü fırsata çevirerek 23 milyar dolarlık BTC satın aldı.

Kripto para piyasasında peş peşe gelen düşüşler, bireysel yatırımcıları tedirgin etti. Özellikle altcoin’lerdeki yüzde 50’nin üzerinde değer kaybı, yatırımcıların zarar etmesine yol açtı. Kripto para piyasasındaki bu hareketlilik, balinaların iştahlanmasını sağladı.

Bireysel yatırımcıların korkuya kapıldığı dönemde, balinaların büyük birikim yaptığı gözlemlendi. Verilere göre, balinalar son 30 günde 23 milyar dolarlık BTC satın aldı.

Balinaların Bitcoin birikimi umut ışığı oldu

CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, X üzerinden yaptığı paylaşımda, balinaların Bitcoin (BTC) birikimi yapmasının perde arkasında bir şeylerin döndüğünü öne sürdü.

Ki Young Ju, son 30 günde 404.448 BTC’nin uzun vadeli cüzdanlara taşındığını belirterek, “Bu açıkça bir birikim” dedi. CryptoQuant’ın kurucusu, bu tarz birikimlerin potansiyel bir yükseliş sinyali olduğunu vurguladı.

Young Ju, bir yıl içinde finans kurumlarının, şirketlerin, hükümetlerin veya diğer kuruluşların BTC satın alacağını öngördü. Kripto uzmanı, “Bireysel yatırımcılar, Alman hükümetinin satışından, Mt. Gox’tan ya da herhangi bir makroekonomik durumdan endişelendikleri için BTC satın almadıklarına pişman olacaklar.” şeklinde yorum yaptı.

Young Ju, ABD’de madencilik maliyetlerinin BTC başına 43.000 dolara ulaştığını, bu nedenle madencilik zorluğunun sabit kalma ihtimali var.

CryptoQuant’ın başındaki isim, “Bu verilere dayanarak boğa piyasasının halen daha sağlam olduğuna inanıyorum. Piyasa iki hafta içinde toparlanmazsa yeniden değerlendireceğim. Akıllı parayı takip ediyorum, bu yüzden eğer yanılıyorsam, yeni balinalar ya yanlış yönlendirilmiş ya da makro ortamı hafife almış demektir.” dedi.

Verilere göre, BTC’nin 49.000 dolara düşmesiyle birlikte birikim iştahı artış gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala