Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

El Salvador Başkanından Borç Temerrüdü Açıklaması

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un kripto para birimlerinde yaşanan düşüşle birlikte finansal olarak taahhütlerini yerine getiremeyecek durumda olduğu iddia edilmişti. El Salvador Başkanı konu hakkında yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

El Salvador Başkanına Göre Ülke Yeterli Likiditeye Sahip

Yasal para birimi olarak Bitcoin‘i kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un bu kararından sonra Bitcoin’de yaşananlarla birlikte ülke ekonomisinin zor günler geçirdiği ve söz verdiği ödemeleri yapamayacağı iddia edilmişti. Konu hakkında açıklama yapan El Salvador Başkanı, borç temerrüdü iddialarını yalanlayarak ülkenin yeterli likiditeye sahip olduğunu söyledi.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya platformu Twitter üzerinden, El Salvador’un ekonomik durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2023’ten 2025’e kadar El Salvador devlet tahvillerinin tüm sahiplerine, her işlemin anındaki piyasa fiyatı üzerinden şeffaf, halka açık ve gönüllü bir satın alma teklifi yapmak için fonları güvence altına alıyoruz. Medyanın bunca zamandır söylediklerinin aksine, El Salvador’un sadece tüm taahhütlerini vadesi geldiğinde ödemeye değil, aynı zamanda kendi borcunun tamamını (2025’e kadar) peşin satın almaya yetecek kadar likiditesi bulunuyor. Tüm bunları piyasa fiyatının altına yapacağız.” ifadesini kullandı.

Yazar: Burak Köse

Bitcoin ve Ether ivme yakaladı: Yükseliş başladı mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerin öncüsü Ether (ETH), önemli verilerin pozitif gelmesiyle birlikte yükselişe geçti. Son yükseliş, kripto para piyasasında düzeltmenin tamamlanmış olabileceğini düşündürttü. Bitcoin, ABD Fed’in faiz politikaları, küresel ekonomideki çalkantılar, kripto tarafında düzeltme beklenileri, Bitcoin madencilerinin kâr satışı eşliğinde zorlu geçen iki haftayı geride bıraktı. Haftanın ilk işlem günüyle birlikte ...

Bağlantıyı kopyala