Elizabeth Warren, Ripple’ı savunan rakibini sert eleştirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Salı akşamı Boston Globe gazetesi ve WBZ TV ile düzenlenen canlı tartışmada Cumhuriyetçi rakibi John Deaton’a sert eleştiriler yöneltti. Deaton, daha önce Ripple lehine avukatlık yapmasıyla tanınıyor.

Dört dönemdir Senatörlük görevini sürdürmek isteyen Warren, Senato Finans ve Bankacılık, Konut ve Kentsel İlişkiler komitelerinde aktif olarak görev alıyor. Kripto paraları sık sık hedefine alan Warren, bu alanda faaliyet gösterenlerin de aynı kurallara tabi olması gerektiğini savunuyor.

Kripto karşıtı senatör bu yıl başında, madenciler ve cüzdan sağlayıcıları için Banka Gizlilik Yasası çerçevesinde yeni düzenlemeler getiren bir tasarı sundu.

Kripto paraların savunuculuğunu üstlenen John Deaton ise CryptoLaw adlı yasal ve düzenleyici gelişmeleri takip eden bir platformun yöneticisi.

warren deaton kripto ripple

“Keşke kripto paralar yerine enflasyonla uğraşsaydı”

Deaton, 2021 yılında, SEC’in Ripple’a karşı açtığı davada XRP’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına itiraz eden bir başvuru yapmıştı. Kripto çevrelerine yakın olan senatör, Şubat ayında Warren ile karşı karşıya gelmek için Massachusetts’teki Senato seçimlerine resmi olarak katıldı ve Cumhuriyetçi partiden aday oldu.

Deaton’ın kampanyasına Ripple Labs’ın kurucu ortakları Tyler ve Cameron Winklevoss gibi isimler destek veriyor. Ripple, Warren’a karşı kurulmuş bir siyasi eylem komitesine 1 milyon dolar bağış yaparken Gemini borsasının sahipleri Winklevoss ikizleri de kampanyasına toplamda 1 milyon dolarlık Bitcoin desteği sağladı.

Warren, Deaton’ın kripto dostu yaklaşımıyla sektör çıkarlarını gözettiğini öne sürerek tartışmanın önemli bir kısmını kriptoya ayırdı. Demokrat senatör, Deaton’ın işçi sınıfının haklarını ise pek umursamadığını savundu.

“Eğer John Deaton Washington’a giderse, kripto yatırımcıları onun işine yarayacaktır.”

Deaton ise yanıt olarak, “Kripto milyarderlerinin benimle dertli olduğunu düşünüyorum,” diyerek Warren’ın bankacılık komitesindeki çalışmalarıyla kripto alanındaki düzenlemeleri eleştirdi.

“Tasarı, ABD’de Bitcoin’in kişisel olarak saklanmasını yasaklarken, bankaların bunu yapmasına izin veriyor. Bu, Warren’ın politikalarının yoksullara ve işçi sınıfına yardım etmediğinin bir başka örneği:”

Deaton, SEC’in Ripple’a karşı açtığı davada XRP sahiplerini savunmasını da gündeme getirdi ve Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen’ın Kamala Harris’in kampanyasına 1 milyon dolar bağış yaptığını belirtti.

John Deaton, rakibinin kripto paralardan dert yanmak yerine enflasyona odaklanmasının daha doğru olacağını vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu: “Türkiye’nin marka değeri en yüksek kripto borsası olmak istiyoruz”

Son dönemde kripto para sektörü, finansal teknoloji alanının en çok konuşulan yapı taşlarından birisi haline geldi. Yeni bir marka kimliği ve iddialı stratejik adımlarla üçüncü yılını kutlamaya hazırlanan CoinTR, sektörün bilinirliğini artıran yerli oyuncuların başında geliyor. Kripto para ve blokzinciri sektörü, son dönemde finansal teknoloji kategorisinin en çok konuşulan dikeylerinden birine dönüştü. Halihazırda kripto para ...

Bağlantıyı kopyala