bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,815.29 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,374.43 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 570.12 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 136.20 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467854 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.37833 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121613 2.90%

ABD’li senatörlerden Fed başkanına mektup! | Fed faizleri düşürecek mi?

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Jake Rosen ve John Hickenlooper, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yazdıkları mektupta faizlerin düşürülmesi çağrısında bulundu. Mektupta, Fed’in para politikasının enflasyonu düşürmede yetersiz kaldığı ve aksine konut ile otomobil sigorta maliyetlerini artırarak ekonomiye zarar verdiği belirtildi. Senatörler, yüksek faiz oranlarının binlerce Amerikalının işini kaybetme riskini artırdığına dikkat çekti.

Warren ve arkadaşları, faiz oranlarının uzun süre yüksek tutulmasının sigorta şirketlerinin uzun vadeli menkul kıymet yatırımlarında kayıplar yaşamasına neden olduğunu ve bu kayıpların yüksek oto tamir maliyetleriyle ilgisi olmadığını vurguladı. Sigorta sektöründeki kayıpların kötü yatırım stratejileriyle ilişkili olduğunu belirten senatörler, Fed‘in enflasyonu kontrol altına almak için hızlı bir şekilde faiz indirimine gitmesi gerektiğini ifade ettiler.

Elizabeth Warren’dan ekonomik gevşeme çağrısı

Senatör Warren’ın mektubu, ABD’de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde ekonomik gevşemeye yönelik adımların atılması gerektiğini savunuyor. Warren, yüksek faiz oranlarının ekonomiyi yavaşlattığını ve enflasyonu düşürmede etkisiz olduğunu öne sürerek, Fed’in Avrupa Merkez Bankası gibi erken faiz indirimlerine başlaması gerektiğini belirtti.

Warren, geçmişteki ekonomik krizleri ve pandemi sürecini hatırlatarak, Fed’in hızlı aksiyon alması gerektiğini vurguladı. Mektubun amacı, yaklaşan seçimlerde ekonomik rahatlamanın sağlanması ve ekonomik kötü yönetim algısının kırılması olarak öne çıkıyor. Senatörler, Fed’in faiz indirimine gitmemesi halinde bu durumu seçimlerde kullanacaklarını belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala