bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,282.69 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,389.51 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 561.43 3.28%
solana
Solana (SOL) $ 134.90 3.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587931 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.349135 5.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104771 4.63%

Elon Musk, Bitcoin ve Dogecoin hakkında konuştu

elon musk bitcoin dogecoin

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, Tesla Owners Silicon Valley tarafından düzenlenen X Takeover podcast’ine katıldı. Musk, bu podcast’te kendisine sorulan Bitcoin ve Dogecoin (DOGE) sorularını yanıtladı.

Musk, Bitcoin ve diğer bazı kripto para birimlerinin değerinin farkında olduğunu, ancak herhangi bir kripto para biriminin tanıtımını yapmayacağını açıkladı. Ünlü milyarder, köpeklere ve mem’lere zaafı olduğu için Dogecoin’i desteklediğini dile getirdi.

Musk, herhangi bir kripto parayı tanıttığına dair yayınlanacak videoların büyük olasılıkla sahte olacağını ifade etti.

Elon Musk, Bitcoin yanlısı Trump’ı destekliyor

ABD başkan adayı Donald Trump’ın bir numaralı destekçisi haline gelen Elon Musk, kripto yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor.

Trump, seçilmesi halinde Bitcoin’in stratejik rezerv olacağını açıkladı. Başkan adayı, ABD’yi Bitcoin’in merkezi haline getirme planlarından bahsetti.

Kripto konusunda temkinli yaklaşan Musk’ın Trump’ın yönetiminde daha fazla öne çıkması bekleniyor. Özellikle Tesla’nın BTC ile alınıp satılabileceği konuşuluyor. Tesla, halen daha rezervlerinde BTC bulunduruyor ve uzun süredir tek bir adet bile satış gerçekleştirmedi.

Podcast’te kripto para tanıtmayacağını söyleyen Musk, 2021 yılında sık sık DOGE’den bahsetti. Musk’ın “Doge to the Moon!” söylemi viral haline geldi.

Geçtiğimiz yıl bir grup DOGE yatırımcısı, Musk’ın DOGE ile ilgili spekülasyon yaptığını öne sürdü ve Musk’a dava açtı.

Musk, son dönemde X üzerinden herhangi bir kripto paylaşımı yapmasa da Dogecoin’in büyük bir hayranı olmaya devam ediyor. UToday’e göre, Musk halen daha DOGE-1 Ay görevini başlatmayı planlıyor.

Musk’ın sahibi olduğu X, geçtiğimiz hafta Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hashmojilerini (hashtag kullanıldığında otomatik çıkan emojiler) kaldırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala