bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,903.32 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,372.12 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.20 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 136.27 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467652 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.378989 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121264 3.22%

Elon Musk’tan Dogecoin (DOGE) hayranlarına şok!

elon musk kripto dogecoin doge

Elon Musk, X (eski adıyla Twitter) için ödeme hizmetini başlatmayı planlıyor, ancak bu ödeme hizmetinde herhangi bir şekilde Dogecoin (DOGE) veya kripto yer almıyor.

Dogecoin destekçisi olarak bilinen Elon Musk, X’i her şeyin uygulamasına dönüştürmeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, X’in ödeme hizmeti sunması da gündemde yer alıyor.

X Payments, önümüzdeki dönemde başlatılacak. Bu ödeme hizmetine dair belgeler kripto yatırımcılarına ve DOGE meraklılarına hayal kırıklığı yaratabilir.

Elon Musk’ın X’inde Dogecoin (DOGE) yer almıyor

Yakın zamanda X’in ödeme hizmetlerinde Dogecoin (DOGE) veya herhangi bir kripto para birimini kullanmayacağı bildirildi.

Bloomberg’ün yayımladığı bir habere göre, yeni düzenleyici belgeler Musk’ın X Payments’i başlatmak için harekete geçtiğini gösterdi. Bu belgelerde, kripto paralara dair herhangi bir ibare yer almadı.

Belgelerde, 28 eyalette para aktarıcı lisansı onaylanan ve geri kalan eyaletlerde de lisans çalışmaları yürüten X Payments adlı yan kuruluşun planlarından bahsedildi. X Payments, kullanıcılara Venmo veya Zelle tarzı bir ödeme hizmeti sunacak.

Kripto meraklıları uzun süredir X Payments’in ödeme araçları arasında Dogecoin (DOGE) olmasını bekledi. Özellikle X Payments’e ait bir X hesabının oluşturulduğu gün DOGE’de yükseliş yaşandı.

X Payments’in kripto paralara yer vermemesi hayal kırıklığı yarattı. Yine de ödeme kuruluşunun ilerleyen dönemlerde kripto paraları entegre etmesi olası görünüyor.

Yaccarino, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda X’in ödeme platformunun yakında geleceğini ve şirketin ekosistem oluşturma çabası altında ABD’de faaliyete başlayacağını dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala