bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,850.11 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,623.60 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 595.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 151.04 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585961 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.394783 3.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.11372 4.28%

Eski Bitcoin’lerin hareketi: 15 yıllık sessizlik bozuldu

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtladı. Karababa, uzun yıllardır hareketsiz olan bazı eski Bitcoin’lerin tekrar piyasaya girdiğini belirterek bu durumun kripto dünyasında geniş yankı uyandırdığını söyledi. 15 yıl boyunca taşınmayan bu Bitcoin’lerin merkezi bir borsaya taşındığı Arkham Intelligence tarafından tespit edildi.

Bitcoin’de şaşırtan hareket

Karababa, bu hareketin, Bitcoin’in erken dönemine ait blok ödüllerinden kaynaklandığını ve bu miktarın yaklaşık 77 milyon dolar değerinde olduğunu aktardı. Ancak bu gelişmenin, Bitcoin topluluğunda bir satış baskısı yaratacağı yönündeki endişeleri de değerlendirdi. Karababa, bu tür hareketlerin mutlaka satış anlamına gelmediğini ve farklı motivasyonlar olabileceğini belirtti.

Dünyadan blockchain gelişmeleri

Programda ayrıca, Amerika, Filipinler ve Avustralya’dan gelen kripto ve blockchain gelişmelerine de değinildi. Filipinler’de blokzincir ve NFT teknolojilerine yönelik eğitim projelerinden bahsedilirken, Avustralya’da kripto varlık platformlarına yönelik yeni düzenlemelerin geleceği açıklandı.

Son olarak, Arkham Intelligence’ın Twitter’daki takipçi sayısının ani artışı da tartışıldı. Geçtiğimiz günlerde Arkham’ın hesabı bir gecede 490 binden fazla yeni takipçi kazandı. Bu artışın nedeni ise hala belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala