bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,530.02 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,563.27 5.16%
bnb
BNB (BNB) $ 573.30 2.89%
solana
Solana (SOL) $ 150.85 8.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.590341 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359493 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106602 2.29%

Eski OpenSea Çalışanı Ticaret Suçlamalarını Reddetti

eski opensea calisani ticaret suclamalari reddetti

Geçtiğimiz aylarda OpenSea’nin eski bir çalışanı içeriden bilgi alarak ticaret yapıp kar ettiği gerekçesiyle yetkili makamlar tarafından suçlanmıştı. OpenSea’nin eski ürün müdürü Nathaniel Chastain’in avukatları yönetilen iddiaları reddetmek için dava açtı.

Suçlanan Eski OpenSea Çalışanı Karşı Dava Açıyor

Mahkeme belgelerine göre, popüler NFT pazar yeri platformu OpenSea’nin eski ürün başkanı Nathaniel Chastain’in avukatları, aleyhindeki iddianameyi reddetmek için dava açtı. Chastain, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarıyla suçlanmıştı. Chastain, şirketin ana sayfasında gösterilmeden kısa bir süre önce NFT’leri gizlice satın almak için gizli OpenSea ticari bilgilerini kullanmakla suçlanıyor. NFT’leri satın aldıktan sonra, Chastain’in onları kar için sattığı iddia edildi. Bununla birlikte anonim dijital para cüzdanları ve anonim OpenSea hesapları kullanarak satın alma yapma iddialarıyla suçlanıyor. Şirket olayı bir blog gönderisinde kabul etti.

eski opensea calisani ticaret suclamalari reddetti 2

Davalı kişi olan Chastain’in avukatları, NFT’lerin ne menkul kıymet ne de emtia olmadığını ve elektronik dolandırıcılık davalarının menkul kıymetler veya emtia alım satımı gerektirdiğini öne sürdü. Avukatlar ayrıca, yetkililerin bahsettiği belirli kripto işlemlerinin kara para aklama kuralları kapsamında finansal işlemler olarak nitelendirilip nitelendirilmediğini kanıtlayamadığını iddia ediyor. Son olarak Chastain’in avukatları, iddianameyi reddetme hareketinde “Hükümet, dijital varlık alanında emsal teşkil etmek için temelsiz ceza hukuku uygulamalarını kullanarak anında soruşturma başlatıldığını” belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala