bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,777.48 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.90 4.05%
bnb
BNB (BNB) $ 532.97 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 130.28 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57807 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329042 4.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099232 6.19%

ETF ihraççısından “BTC yükselecek” sinyali

bitcoin yukselis fed faiz

21Shares analisti Fed’in faiz indirimine gitmesiyle parasal gevşemenin başlayacağını ve Bitcoin’in (BTC) yükselişe geçeceğini öne sürdü.

Spot ETF ihraççısı 21Shares’in araştırma yetkilisi Leena ElDeeb, faiz indirimi sonrası kredilere daha ucuz erişimi olan yatırımcıların riskli varlık sınıflarına yatırım yapacağını belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçmişteki faiz indirimlerini ele alan ElDeeb, aynı dönemde Bitcoin’in yaşadığı yükselişlere değindi.

Cointelegraph’a demeç veren ElDeeb şunları söyledi:

“Mart 2020’de, faizleri 150 baz puan (bps) düşürerek sıfıra yakın seviyelere indirdiklerinde, toplam kripto piyasa değeri yıl sonuna doğru yaklaşık yüzde 450 arttı ve Bitcoin’in fiyatı aynı dönemde yüzde 200 yükseldi.”

Bitcoin için boğa sinyali: Faiz indirimleri yolda

Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell faiz indirimlerine yönelik sinyal verdi.

Powell şunları söyledi:

“Politikanın ayarlanması için zaman geldi. Gidilecek yön belli: faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacaktır.”

Powell’ın açıklamarıyla yükselişe geçen Bitcoin (BTC) 64 bin doları aştı.

21Shares analisti ElDeeb dört yıl önceki faiz indirimlerinin Bitcoin boğasına katkı sağladığının altını çizdi. Analist, takip edilmesi gereken göstergenin parasal gevşeme olduğunu söyledi.

Analiste göre küresel ekonomide dolaşımdaki paranın toplamını temsil eden M2 para arzındaki gelişmeler, BTC yükselişine ön ayak olabilir.

BTC fiyatının M2 para arzıyla paralel hareket ettiğini söyleyen ElDeeb söz konusu göstergenin yeniden çalıştığını öne sürdü. Analist spot ETF’lerdeki güçlü ilginin de BTC yükselişini destekleyeceğini savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala