ETF listelemelerinde sıra Ripple’da mı?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para bazlı borsa yatırım fonlarının (ETF) işlem görmeye başlaması, yatırımcıların dijital varlık ürünlerine olan ilgisini artırdı. CME Group’un üst düzey yöneticisi Tim McCourt, XRP için bir ETF’nin mümkün olduğuna dair umutların arttığını dile getirdi.

Ripple Swell 2024 etkinliğinde yaptığı açıklamalarda McCourt, “XRP için bir referans oranımız ve anlık bir endeksimiz var. Bu, ekosistemimizi oluşturmanın başlangıç noktalarından biri” dedi. Ayrıca, 50’nin üzerinde anlık fiyat verisi ve referans oranı sunarak, Bitwise gibi şirketler için önemli bir fırsat sunduklarını vurguladı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, McCourt’un bu yorumlarının Canary Capital’ın XRP ETF başvurusu yapmasından bir hafta geçtikten sonra yapıldığının altını çizdi. Canary, Bitwise Asset Management’tan sonra XRP için SEC’nin kapısını çalan ikinci şirket oldu.

ETF’ler kripto endüstrisinin gelişimini hızlandırmaya yardımcı oluyor. İlk spot Bitcoin ve Ether ETF’lerinin piyasaya çıkışı sektörde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. McCourt, spot fonların tanıtımının sektördeki büyümeyi önemli ölçüde artırdığını kaydederek şu sözleri söyledi:

“En büyük açık faiz ve hacimlerin çoğu ETF’lerin piyasaya sürülmesinin ardından yaşandı. Bu, ekosistemin gerçekten güçlendiğini gösteriyor.”

XRP için bir ETF olasılığına dair beklentilere rağmen, XRP fiyatı genel kripto piyasası içinde bekleneni karşılayamıyor. XRP son bir yılda sadece yüzde 8 değer kazanırken bu rakam Bitcoin’de yüzde 154 idi.

ETF’ler temel kripto paraların fiyatlarını önemli ölçüde destekleyebilir. Bitcoin için spot fonlar 15 Şubat’ta 50 bin dolar seviyesini aştığında yeni yatırımların yaklaşık yüzde 75’ini oluşturuyordu.

ETF listelemelerinde sıra kimde?

XRP dışında, Solana (SOL) için bir ETF olasılığı da kripto yatırımcıları arasında heyecan uyandırıyor. Brezilya’da ilk Solana ETF’si 7 Ağustos’ta onaylandı. Bu durum diğer ülkelerde benzer gelişmeler için bir örnek teşkil edebilir.

Eski IBM blockchain yöneticisi ve Solana tabanlı Lumio’nun kurucusu Alejo Pinto, ABD’de bir spot Solana fonu listelemesinin hala belirsiz olduğunu, ancak bu belirsizliğin olumlu bir fiyat etkisi yaratabileceğini ifade etti.

“ABD’de bir ETF onayı, olasılığın düşük olması nedeniyle henüz fiyatlandırılmadığından Solana üzerinde olumlu bir etki yapabilir.”

Ripple destekli dijital varlık saklama platformu Palisade’in kurucu ortağı Manthan Dave, 2024 yılı itibarıyla bir Solana ETF’sinin listelenmesini beklediklerini dile getirdi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Mini oyundan DeFi’ye: TON’da neler eksik?

Geçtiğimiz birkaç ay içinde TON ekosisteminde Notcoin, Dogs, Hamster Kombat ve Binance’deki Catizen listeleri de dahil olmak üzere bir artış gördük. Söylentiler, bunun borsalara milyonlarca yeni KYC kullanıcısı getirdiğini öne sürüyor. Kabul etsek de etmesek de, bu aslında son birkaç yılda blok zincirinin en büyük kitlesel benimsenmesi. Ancak sorun şu ki, sırada ne var? Çok ...

Bağlantıyı kopyala