bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,430.19 2.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,333.20 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 545.46 1.22%
solana
Solana (SOL) $ 131.39 0.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.577387 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333802 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101487 0.52%

Ether ETF’leri doğru zamanda mı geldi?

Ether eth kripto piyasası

Bitstamp’ın ABD operasyonlarına yön veren yönetici, Spot Ether borsa yatırım fonları (ETF’ler), Bitcoin ETF’leri ile birlikte Ocak ayında piyasaya sürülselerdi daha başarılı olabileceklerini iddia etti.

Zagotta, “Kripto paralar şu anda diğer riskli varlıklarla benzer bir davranış sergiliyor, bu da piyasaların bir yıl öncesine veya daha da geriye kıyasla olgunlaştığının bir göstergesi” diye belirtti. CoinGlass verilerine göre, Bitcoin ETF’leri 10 Ocak 2024’te piyasaya sürüldü ve bu süre zarfında 17,5 milyar dolar değerinde net giriş sağladı. Ether ETF’leri ise yedi ay sonra, Temmuz ayında işlem görmeye başladı ve o zamandan beri 600 milyon doların üzerinde net çıkış yaşadı.

Doğru yer, yanlış zaman

“Ether ETF’leri, genel olarak riskli varlıkların zorlu bir dönemden geçtiği bir zamanda piyasaya sürüldü. Şu an insanlar beklemedeler. ABD’deki düzenleyici belirsizlikler ve bazı sosyopolitik sorunlar nedeniyle herkes biraz duraksamış durumda; bu, piyasalardaki durgunluğu artırıyor.”

Zagotta, bu durumun ETF listelemelerini olumsuz etkilediğini savunarak, Bitcoin ETF’si piyasaya sürülmeden önce Ether ETF’sinin de çıkmış olmasının daha olumlu sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Farside Investors verilerine göre, Ether ETF’lerinin işlem günlerinin sadece üçte birinde günlük bilanço pozitif kaydedildi.

bitcoin ether etf

Zagotta, “Ethereum şu an, diğer ilgi çekici alternatifler nedeniyle ciddi bir baskı altında” dedi. “Bu protokollerin uygulama, işlem hacmi ve fiyat açısından henüz Ethereum seviyelerine ulaşamadıkları kesin, ama Solana gibi projeler büyük ilgi topluyor.” Bu süreçte Ethereum’un en rekabetçi dönemini geçirdiğini vurguladı.

Ancak Zagotta, yıl sonunda Ether için umutların yeşerebileceğini de ekledi. “Ben şahsen netlik anına doğru ilerlediğimize inanıyorum. Seçimler, faiz oranları ve umarım ABD’deki düzenleyici gelişmeler bu konuda etkili olacak” dedi. Dördüncü çeyreği “aktif bir piyasa” olarak nitelendiren Zagotta, altcoinler dahil bazı “gerçek fiyat hareketleri” için temkinli bir iyimserlik taşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala