bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,883.78 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,311.82 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 539.50 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 132.37 0.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587299 2.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333585 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100739 1.29%

Ether ETF’leri ve Ethereum ekosisteminin önündeki engeller neler?

ethereum eth ether soru isareti

Ethereum’un gerçek değerinin piyasaya yeterince yansımadığını öne süren kurumsal stake firması Attestant, Wall Street yatırımcılarını spot Ether borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) çekmek için daha etkili hamlelerle bu soruna çözüm arıyor.

Attestant’ın baş işletme sorumlu Steve Berryman ve stratejik danışman Tim Lowe, Cointelegraph’a verdikleri demeçte, ABD ETF’lerine olan düşük ilgi ve ETH fiyatındaki “zayıf performans” eleştirilerine rağmen, en büyük altcoin hakkında olumlu görüşlerini koruduklarını belirttiler.

Berryman ve Lowe’ye göre uzun vadede ETH’ye olan ilgiyi artırabilecek bazı önemli gelişmeler var. Bunlar arasında daha etkili pazarlama, çeşitlendirme stratejileri ve tokenomi yer alıyor.

Ethereum ‘zihinlerde’ yer edinmeli

Bitcoin (BTC) şu anda kurumsal yatırımcıların dijital varlıklarla ilgili düşüncelerinde büyük bir etkiye sahip. Lowe, Bitcoin’in “dijital altın” olarak basit bir değer önerisi sunduğunu ve bu yüzden Wall Street’teki profesyonellere satmanın görece kolay olduğunu ifade belirtti.

Şirket danışmanı, Ethereum’un daha iyi pazarlama ve daha entegre bir değer önerisi ile bu etkiden faydalanabileceğini ve zamanla kurumsal yatırımcılar arasında değer kazanmaya başlayacağını düşünüyor.

“Ethereum için en önemli teşviklerin başında çeşitlendirme geliyor. Geleneksel finans dünyasında neredeyse herkes portföyünü daha çeşitli hale getirmek ister. Dijital varlıkların artık geleneksel yatırımcılar için bir varlık sınıfı haline geldiğini biliyoruz, bu yüzden çeşitlendirme düşüncesi oldukça mantıklı bir adım.”

Ancak çeşitlendirme, Ethereum’un kripto meraklısı olmayanlar için daha anlaşılır hale getirilmesi ile sağlanabilir. Lowe, Ethereum’un “bir uygulama mağazası mı, blokzincir tabanlı bir internet mi yoksa dijital petrol mü” olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşandığına inanıyor.

Attesant yöneticisi Ethereum’un sadece blokzincire gerçekten ilgili olan kişiler için ilgi çekici olduğunu ve Bitcoin ETF’leri satın alan yatırımcıların genellikle sadece yüksek performans gösteren varlıklara odaklandığı görüşünde.

Ancak Lowe, zamanla Ethereum’un daha geniş bir farkındalık kazanacağına ve daha rafine bir iletişim ile daha fazla yatırımcı çekebileceğine inanıyor.

ethereum ether etf

ABD’deki Ether ETF’leri, Temmuz ayında piyasaya sürüldüğünden bu yana beklenen performansı sergileyemedi. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Bitcoin ETF’lerine kıyasla bu fonların başlangıçta “küçük bir etki” yaratacağını öngördü. Dokuz Ether ETF’si lansmanından bu yana toplamda 564 milyon dolarlık bir çıkış yaşadı ve 10 Eylül itibarıyla fonlar net pozitif girişler görmeyen sekiz işlem gününü geride bıraktı.

Ethereum, Bitcoin’den daha kıt bir varlık

Attestant stratejik danışmanı Tim Lowe, stake etme seçeneği her zaman mevcut olmasa bile, bu aracın Ethereum yatırımları açısından önemli olduğuna inanıyor.

Bitcoin’in 21 milyonluk sınırlı arzı nedeniyle daha “kıt” bir varlık olarak görünse de Lowe, Ethereum’un kıtlık açısından daha üstün bir ekonomik modele sahip olduğunu ifade ediyor.

“Gas ücreti olarak ETH ödendiğinde, bu ETH’yi dolaşımdan çıkarıyorsunuz, bu Bitcoin’de mevcut değil. ETH’ler madencilere satılmak üzere gitmiyor; yok ediliyor ve dolaşımdaki arz azalıyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala