bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,650.05 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,623.02 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 594.97 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 150.09 2.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588162 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.380953 3.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.109049 0.46%

Diyarbakır’da akıl almaz dolandırıcılık: Ether’lerini çaldırdı

ethereum eth ether hirsizlik

Diyarbakır’da kripto paraların konu olduğu ilginç bir dolandırıcılık olayı meydana geldi. Trader sevgilisi A.T.’ye tuzak kuran kız arkadaşı, bir başkasının yardımıyla A.T’nin cep telefonundaki kripto para hesabından 4 milyon 268 bin TL bin değerinde 54 Ether’i başka bir hesaba transfer etti. Olay sonrası, şüpheliler apartmanın girişindeki parmak izlerinden tespit edilerek tutuklandı.

DHA’nın haberine göre A.T., sevgilisi Ö.Ç.’nin evinde vakit geçirmeye başladı. Bu esnada, Ö.Ç.’nin daha önce odada gizlenen arkadaşı M.P., A.T.’nin telefonunu ele geçirdi. M.P., A.T.’nin kripto para hesabına giriş yaparak, 54 Ether’in başka bir hesaba transferini gerçekleştirdi.

İşlem tamamlandıktan sonra, Ö.Ç.’nin bir diğer arkadaşı U.R.A. apartmanın ziline bastı. Ö.Ç., kuzeninin geldiğini belirterek A.T.’den evden ayrılmasını istedi. A.T. dışarı çıktıktan sonra, hesabını kontrol ettiğinde Ether varlıklarının transfer edildiğini fark etti. Ether’lerin kaybolduğunu gören A.T., durumu polise bildirdi ve soruşturma başlatıldı.

Polis, güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelilerin apartmanın ziline bastığını tespit etti ve parmak izlerini aldı. Ö.Ç. ve M.P., düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. U.R.A.’nın cezaevinden izinli çıktığı ve olay sonrası geri döndüğü belirlendi. Ö.Ç. ve M.P., adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. A.T.’nin çaldırdığı Ether adresine bağlı varlıkların 550 bin TL’sinin harcandığı tespit edildi. Geriye kalan 3 milyon 700 bin TL’ye ise bloke konuldu.

Ether an itibarıyla 2 bin 621 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala