bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

“Ether’de (ETH) boğa senaryosu geçerliliğini koruyor”

Ether eth kripto piyasası

Ether (ETH) fiyatı, kripto piyasalarında yaz döneminde yaşanan olumsuz seyrin ardından daha iyi makroekonomik koşullarla birlikte önemli bir fiyat hareketine hazırlanıyor olabilir. ETH, Mart ayında başlayan ve beş aydan fazla süren uzun bir değer kaybı sürecinin sonunda yerel bir fiyat tabanına yaklaşmış durumda.

Kripto analisti Michaël van de Poppe, önemli bir teknik analiz modeline dayanarak ETH’nin bu düşüş dönemini sona erdirme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. 9 Eylül’de yaptığı açıklamada, “Boğa uyumsuzluğu hala geçerli ve daha yüksek bir dip oluştu. Son aylardaki düşüş trendinin yakında sona ereceğini ve piyasanın genelinde önemli bir hareketlenmeye neden olabileceğini düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Boğa uyumsuzluğu, traderlar tarafından piyasa momentumundaki değişiklikleri anlamak için kullanılan bir teknik göstergedir ve genellikle fiyat dönüşlerinin işareti olarak görülür. Bu göstergenin Ether’ın fiyatının Bitcoin (BTC) karşısında yükselme ihtimalini gösterdiği ifade ediliyor.

Başarılı Ether balinası alım yaptı

Kripto piyasalarındaki yaz dönemindeki likidite sıkıntısının ardından ETH balinaları yeniden aktif hale geldi. Onchain veri firması Lookonchain tarafından 9 Eylül’de yapılan açıklamaya göre, bir balina son iki gün içinde 11.4 milyon dolarlık bir alım yaparak 5 bin ETH satın aldı.

Bu balina, Kasım 2022’de ortalama bin 322 dolardan ETH almış ve ardından Ocak 2024’te ortalama 2 bin 93 dolardan satarak önemli bir kazanç elde etmişti.

ether eth

Öte yandan, Ether fiyatı, ABD’de ETH bazlı ilk borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesine rağmen, Mart ayından bu yana sürekli bir düşüş trendi içinde kalmış durumda.

Ether fiyatı, 23 Temmuz’da ABD Ether ETF’lerinin işlem görmeye başlamasıyla 3 bin 400 doları geçti. Ancak bu tarihten itibaren ETH’nin değeri yüzde 32 oranında geriledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala